© Kuva: Getty Images

NHL:n suomalaislupaus hurjassa pistetahdissa – hölmö jäähy kostautui

Coloradon hyökkääjä Mikko Rantanen on alkanut täyttämään niitä odotuksia, joita suomalaiseen on ladattu siitä asti, kun hänet varattiin kymmenentenä vuoden 2015 varaustilaisuudessa.

Edmontonia vastaan Rantanen saalisti NHL-uransa ensimmäistä kertaa kaksi syöttöpistettä ottelussa, mutta kritiikkiä tuli ottelun loppuhetkien jäähystä.

Rantanen oli mukana Coloradon ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa. Avausmaalissa Rantanen pelasi hienosti tilanteen loppuun ja Nathan MacKinnon karkasi maalintekoon. Coloradon 3-2-maalissa Rantanen syötti ylivoimalla viivalle, josta Tyson Barrie ampui kiekon kohti maalia ja Rene Bourque ohjasi kiekon sisään.

Rantanen sai BSNDenver-sivustolta arvosanaksi ottelusta B-, kun A oli paras mahdollinen.

– Fiksu chippi MacKinnonille avausmaalissa, ja toinen syöttö vielä toisessa erässä, mutta huono jäähy ottelun viime hetkillä, joka osittain ratkaisi pelin, sivustolla arvioitiin Rantasen pelaamista.

Rantanen otti kolmannessa erässä huitomisjäähyn, joka osittain tyrehdytti Coloradon kirin.

Rantanen on joka tapauksessa ollut viimeisissä otteluissa vahvassa iskussa. Viimeiseen seitsemään otteluun TPS-kasvatti on iskenyt seitsemän tehopistettä (2+5), kun ensimmäiseen seitsemään peliin syntyi vain yksi syöttöpiste.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!