© Kuva: Getty Images

NHL-tulokas paini 16 jäähyminuuttia yhdestä tilanteesta – sai kehut valmentajalta

Calgary Flamesin tämän vuoden ykkösvaraus Matthew Tkachuk nousi ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan joukkueensa kärkipaikalle rangaistusminuuteissa, kun Flyersin maalinedustalla käytiin pienimuotoiset väännöt vihellyksen jälkeen.

Tkachukille jaettiin 16 rangaistusminuuttia tilanteesta: kakkonen poikittaisesta mailasta, neljä minuuttia väkivaltaisuudesta sekä käytöskymppi. Yhteensä tilanteesta puhallettiin 38 minuutta jäähyjä eri pelaajille.

Aiemmin ottelussa Tkachuk oli ehtinyt istua kakkosen kiinnipitämisestä.

Yhdysvaltalaishyökkääjällä on yhteensä 45 rangaistusminuuttia tältä kaudelta.

Päävalmentaja Glenn Gulutzania Tkachukin otteet miellyttivät.

– Meillä on nuori kaveri, joka ei halua hävitä, eikä siinä ole mitään väärää, Gulutzan kommentoi ottelun jälkeen Calgary Heraldille.

– Ollakseni rehellinen, tarvitsemme enemmän tuollaista. Häviämistä täytyy vihata.

Tkachuk on alkukaudella jäänyt huomiossa Auston Matthewsin, Mitch Marnerin, Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven varjoon, mutta 18-vuotiaan yhdysvaltalaislaiturin otteet ovat olleet mainioita.

Muutamaa minuuttia ennen paineja Tkachuk iski maalin Philadelphian verkkoon, jolla hän nousi jakamaan joukkueensa maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Michal Frolikin kanssa. Frolik on ehtinyt pelata neljä ottelua enemmän kuin Tkachuk.

Yhteensä Tkachuk on saalistanut 20 ottelussaan tehot 6+4=10.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!