© Kuva: Getty Images

Juniorivalmentaja joutui käskemään NHL-tulokasta sulkemaan suunsa: ”Tiedän, että tiedät vastaukset”

Toronto Maple Leafsissa isosti alkukaudella läpilyönyt Mitch Marner on ”jokaisen valmentajan unelma”, ainakin jos uskoo huippulupausta aiemmin koutsannutta Dale Hunteria.

– Ei minun tarvinnut hänelle paljoa opettaa. Hän opetti minua. Nyt hän tekee samaa Torontossa, Hunter totesi Toronto Sunille.

Hunter on presidentti ja päävalmentaja OHL-seura London Knightsissa, jonka kapteenina Marner oli viime kaudella. Marner otti kapteenin roolinsa tosissaan.

– Kysyin kysymyksiä ääneen eri pelaajilta, ja hän vastaili niihin kaikkiin, Hunter muistelee.

Hunter pelkäsi, että osa pelaajista jätti kuuntelematta, kun Marner vastaili kaikkien puolesta.

– Hänen vastauksensa olivat aina oikeita. Lopulta minun täytyi sanoa hänelle, että ’tiedän, että tiedät kaikki vastaukset. En ole vain varma, tietävätkö he’, Hunter kertaa.

Nyt Hunter katsoo kaikki Toronto Maple Leafsin pelit, osittain Marnerin takia. Ensimmäiseen 19 otteluun taotut tehot 7+9=16 ovat tehneet vaikutuksen entiseen huippupelaajaan.

– Hänellä on kiekkoaivot. Kun häntä katsoo, hänen näkee aina miettivän. Ja hän miettii huippunopeasti. Hän tiesi vastaukset, kun niitä kysyttiin, mutta hän tietää ne myös ollessaan jäällä. Hän osaa puolustaa, hän osaa hyökätä, Hunter hehkuttaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!