Leijonien avausvastuksena tulevassa World Cup -turnauksessa tulee toimimaan Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkue.

Sen riveissä on hurjan paljon nopeutta, taitoa ja maalintekovoimaa.

Sitä ei välttämättä olla pidetty suurimpana ennakkosuosikkina tulevaan turnaukseen, mutta sen aliarvioiminen on iso riski.

Sen riveissä on varsin kova uho jo päällä.

– Ei (tuolla) ole yhtä taitavaa joukkuetta kuin mitä meillä on. Joukkueemme kelpaa vertailuun ihan mitä joukkuetta vastaan tahansa, Nathan MacKinnon sanoi Sportsnetsille.

– Meillä on taitoa ja kykyä voittaa kenet vain, ihan varmasti, MacKinnon jatkoi uhoa.

21-vuotias sentteri on yksi lukuisista ykkösvarauksista Pohjois-Amerikan junnujoukkueessa. Yksi puhutuimmista pelaajista kyseisessä joukkueessa on Connor McDavid, joka on nyt samassa joukkueessa hänen kovana haastajana kesän 2015 ykkösvarauksen osalta ollut Jack Eichel.

Se, että McDavid ja Eichel ovat nyt joukkuetovereita, pistää Pohjois-Amerikan junnujoukkueen päävalmentajan Todd McLellanin hymyilemään.

– Se on mahtavaa. Tämän haluaisi nähdä joka päivä. Hurjasti talenttia, niin paljon taitoa. Se, että he ovat joukkuetovereita, sitä ei ole tapahtunut aiemmin. Se, että se tapahtuu nyt, niin siinä on hieno olla mukana.

Pohjois-Amerikan 23-vuotiaiden joukkue kohtaa Leijonat turnauksen toisena päivänä, eli 18. syyskuuta. Muut joukkueet samassa alkulohkossa ovat Venäjä ja Ruotsi.