© Kuva: Getty Images

NHL-tähti putsasi pajatson palkintogaalassa tehden yllättävää historiaa – ”Aika uskomatonta”

Chicago Blackhawksin Patrick Kane putsasi pajatson arvostetuista palkinnoista, kun NHL:ssä järjestettiin gaala Las Vegasissa Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Kane pokkasi pistepörssin voitosta Art Ross Trophyn ja siihen päälle hänet äänestettiin pelaajien toimesta arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Siitä irtosi Ted Lindsay Award.

Tilaisuuden viimeinen palkinto tärähti myös mukaan, mikä oli ehkäpä se kaikista maukkain henkilökohtaisella tasolla. Kane nimittäin äänestettiin toimittajien toimesta kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi, mistä mukaan tuli Hart Trophy.

– Tunnen ehdottomasti itseni onnekkaaksi, Kane sanoi Chicago Sun-Timesin mukaan.

Hart Trophyyn liittyen Kane teki myös omalla tavalla historiaa. Hän oli nimittäin ensimmäinen Yhdysvalloissa syntynyt jenkkipelaaja, joka on pokannut kyseisen pokaalin.

– Se on aika uskomatonta, kun miettii, että millaisia yhdysvaltalaisia pelaajia on ollut historian aikana. Chris Chelios, Brian Leetch, Mike Modano, Joe Mullen, Jeremy Roenick… pelaajia, jotka vetivät upeita uria. On aika mahtavaa sanoa, että nyt on tehnyt tuollaista historiaa. MVP, pistepörssin voittoa, pisteputkea..

– Aika kutkuttavaa.

Mutta samalla Kane muistutti.

– Uskon varmasti, että kaikki me henkilökohtaisia palkintoja voittaneet vaihtaisimme nuo palkinnot siihen joukkueena voitettavaan suureen palkintoon, Stanley Cupiin. Tiedämme sen, että miten upeaa ja hauskaa sen voittaminen on.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!