© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien puolustaja Moskovan MM-kisanäyttämön kokenein – ”Jokunen peli tullut pelattua”

MOSKOVA. Jos Leijonien maalivahti Mikko Koskinen oli kuin kotonaan Pietarissa, voi samaa sanoa nyt Juuso Hietasen kohdalla.

Dinamo Moskovaa seurajoukkuetasolla KHL:ssä edustava Hietanen vetää lauantaina ja sunnuntaina kotihallissaan MM-kisoja Leijonien mukana.

Hietanen on lopulta kokenein Moskovan jääpalatsin kävijä tämän päivän Leijonien ja Venäjän pelissä, sillä Venäjän joukkueessa ei Dinamon pelaajia näy.

Siirtyminen Pietarista Moskovaan olikin Hietaselle hieman ”home sweet home”.

– Ehkä vähän, ehkä vähän. On täällä jokunen peli tullut pelattua, Hietanen tuumaili Moskovan hallin ytimessä SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta aivan uutta tilannetta lauantaina ei tule vastaan sen suhteen, että nyt yhtäkkiä kotiyleisö ei olekaan Hietasen joukkueen tukena.

– Eipä ne ole ja eivät ne olleet silloinkaan, kun muutama treenipeli pelattiin täällä ennen MM-kisojen alkua. Sama tilanne oli silloin Moskovan EHT-turnauksessa. Eipä sieltä kauheasti apuja tullut.

Hietanen hieman varoitteli jo Pietarissa, että Moskovassa olosuhteiden kanssa on omat haasteensa. Nimittäin jää ei ole kovin mitenkään loisteliaassa kunnossa.

– Aika samanlainen se on varmaan mitä tuolla Pietarissa. Olihan se aika pehmeä siellä ja kiekko pomppii. Mutta molemmillehan se on sama.

Lauantain välieräotteluun Leijonat saa mukaansa taas Aleksander Barkovin, joka oli sivussa torstain Tanska-puolivälieräkamppailussa.

Barkovin poissaolo toi omalta osaltaan muutoksia myös Hietaselle, joka toimii ainoana pakkina toisessa ylivoimaketjussa.

– Vähän sen poissaolon myötä muuttuivat systeemit. Ylivoimaan tuli uutta kaveria, mutta kyllä meillä hyviä korvaajia löytyy jos joku on jostain syystä pois.

– Sillä tavalla on laaja materiaali, että kyllä sieltä aina joku paikkaaja löytyy.

Mutta avosylin Barkov otetaan joka tapauksessa vastaan.

– Totta kai hienoa, että tulee takaisin. Tulee lisää ratkaisuvoimaa taas, Hietanen tuumaa tyytyväisenä.

Mites Venäjä? Miltä haasteena kuulostaa?

– Hyvä porukka. Taitava hyökkäys varsinkin. Hyviä yksilöitä, Hietanen niputtaa.

Näitä yksilöitä ja kyseistä joukkuetta vastaan Leijonat lähtee taistelemaan kello 16.15.

Ilari Savonen, Moskova
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Suomi – Venäjä, lauantai 21.5. klo 16.15
2,95 – 4,20 – 2,05