Leijona-luotsi aloittaa erittäin kovasta paikasta: ”Mä en ajattele sitä niin”

© Kuva: Ilari Isotalo
Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!

HELSINKI. Leijonien päävalmentajan paikalla tapahtuu muutos kesän aikana, kun Kari Jalosen seuraajana aloittaa Lauri Marjamäki.

Marjamäki astelee tehtävään Oulun Kärppien päävalmentajan tontilta, missä hän ehti toimia kolmen kauden ajan. Näissä tuloksena oli kaksi kultaa ja yksi pronssi.

Leijonissa Marjamäki toimi kahden kauden ajan apuvalmentajana. Tällä kaudella hän kuitenkin jäi tehtävästä sivuun, eikä hän täten ollut Venäjällä mukana valmennustiimissä, joka vei Leijonat hopealle.

Nyt Marjamäki kuitenkin hyppää heti kovaan paikkaan. Ura Leijonien päävalmentaja alkaa World Cupissa, missä mukana ovat maailman parhaat pelaajat.

Sitä ennen Marjamäelle ei tule yhtään turnausta Leijonien kanssa, vain pari harjoitusottelua World Cup -joukkueen kanssa.

”Kova paikka” termiä tai kuvausta Marjamäki ei kuitenkaan lähde suorilta käsin ottamaan vastaan.

– Moni on kysynyt tuosta, että ”menet kovaan paikkaan, missä Suomi seuraa ja olet kovassa tehtävässä”. Mä en vain ajattele sitä niin. Silloin kun olin ottamassa tätä vastaan, niin mietin tämän työn kuvaa. Tämä on hyvä kehityspaikka, Marjamäki miettii SuomiKiekko-sivustolle.

– En sitä mieti niin, että Air Canada Centerissä pelit.. mulle on ihan sama onko se peli Raksilassa vai Tesoman jäähallissa vai missä. Valmentaminen on se juttu, miksi näitä hommia tekee. Mennään yhdessä ja yritetään yhdessä voittaa pelejä siellä ja tehdä yhdessä hieno juttu. Siitä ne kiksit kuitenkin tulevat.

– Se, että mitkä panokset ovat, niin aina on yksittäinen peli ja aina se yksittäinen peli halutaan voittaa.

Mutta joka tapauksessa kun Marjamäki kääntää katseet realiteetteihin, on Leijonien valmennusuralla tiedossa hienoja turnauksia ja mahdollisuuksia.

– Mutta en voi väittää, etteikö se vaikuttanut, että heti alkuun on World Cup ja sitten MM-kisat. Jos menee hyvin ja saa jatkaa vielä hommissa, niin sitten on olympialaiset ja MM-kisat. Onhan tuossa poikkeukselliset kaksi vuotta edessä.

Se, että isompia turnauksia tulee heti vastaan, on Marjamäen mielestä vain hyvä juttu.

– ”Kojon” kanssa paljon puhuttiin siitä, että kun MM-kisat ovat tässä näinä vuosina loppuneet, niin seuraava tapahtuma on ollut puolen vuoden päästä Karjala-turnaus. Kyllähän siinä vähän koutsi on välillä, että ”jaha, mitäs tässä nyt”. Tekisi mieli mennä vähän treenejä vetämään.

– Onhan se vähän erilaista ja nyt tulevat vielä takaisin täydet EHT-turnaukset. Eli marraskuussa, joulukuussa, helmikuussa ja huhtikuun alussa on turnaukset. Tulee esimerkiksi tähän kauteen verrattuna pelejä lisää.

Marjamäki ymmärtääkin tältä kannalta hyvin sen, miksi päävalmentajana toiminut Jalonen halusi siirtyä takaisin seurajoukkuetehtävien pariin. Jalonen valmentaa jatkossa Sveitsissä SC Berniä.

– Kyllähän koutsi haluaa koutsata, olla joukkueen kanssa tekemisissä, Marjamäki myöntää.

World Cup pelataan Kanadassa Torontossa 17. syyskuuta – 1. lokakuuta 2016.

Lue lisää:
Leijona-luotsi hehkuttaa World Cupiin liittynyttä apuvälinettä – ”Antoi hirveästi”
Marjamäki Leijonien viimeisistä World Cup -valinnoista
Kokemattomuus ei ongelmana Laineen ja Ahon kohdalla World Cupissa – “Ihan huikeita kavereita”
Päästääkö SKA Leijona-vahdin World Cupiin kesken kauden? – ”Ei ole ongelmaa”
Tuore Leijona-valmentaja puolustaa MM-floppia: ”Paransi loppua kohden”


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!