Leijona-luotsi hehkuttaa World Cupiin liittynyttä apuvälinettä – ”Antoi hirveästi”

© Kuva: Getty Images
Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!

HELSINKI. Leijonat julkaisi perjantaina viimeiset World Cup -valinnat syksyllä pelattavaa turnausta varten.

Mukaan nimettiin vielä seitsemän pelaajaa, maalivahti Mikko Koskinen, puolustajat Jyrki Jokipakka, Ville Pokka ja Sami Lepistö sekä hyökkääjät Sebastian Aho, Erik Haula ja Patrik Laine.

Valintoja ja joukkuetta rakennettiin jo pitkälti silloin, kun esimerkiksi Marjamäki toimi vielä seurajoukkuetehtävissä Kärpissä päävalmentajana.

Leijonilla käytössä oli kuitenkin varsin kätevä systeemi. Apulais-GM:nä toimivan Jarmo Kekäläisen kautta Suomen joukkueen johtoryhmä sai käyttöön palvelun, missä NHL-seura Columbus Blue Jacketsin videovalmentaja Mike Battaglia koosti pätkiä eri vaihtoehtoina olleiden pelaajien otteista.

Marjamäki hehkuttikin kyseistä kätevää apuvälinettä ja seurantapalvelua.

– Jos pisti esimerkiksi sähköpostin Battaglialle, että tarvitsen Jokipakan viimeisten kuuden pelin vaihdot, niin yhtäkkiä seuraavana ne ovat sulla iPadilla. Ja pystyy katsomaan vain pelkästään ne Jokipakan vaihdot. Ei tarvitse katsella mitään mainoskatkoja sun muita tai kelailla hirveästi.

– Kyllä se nopeutti ja antoi hirveästi tässä, Marjamäki kiittelee.

Apua tuli kovasti myös projektissa mukana olevalta johtoryhmältä.

– Soitan ”Kimelle” (Kimmo Timoselle) tai Tepolle (Numminen), että seuratkaa Pokan vaihdot ja kertokaa mielipiteet sen kolmesta viimeisimmästä pelistä. Olihan tuollaiset todella hyviä juttuja meille sparrauksen osalta.

– Oli niin iso porukka seuraamassa ja valitsemassa tätä joukkuetta.

Marjamäki nostikin esimerkin esille Pohjois-Amerikan reissusta, minkä hän teki sen jälkeen, kun Kärpillä kausi Liigassa päättyi pronssien pokkaamiseen.

– Meni NHL:n pudotuspelejä katsomaan, niin toisella puolella istuu Koivu ja toisella puolella Timonen. Toinen katsoo hyökkääjän silmin, toinen pakin silmin. Ja ovat vielä siellä ihan huipulla pelanneita pelaajia. Ja olisihan se äärimmäisen tyhmää vielä kun mennään pieneen kaukaloon, että sitä ammattitaitoa ei käyttäisi hyväksi.

– Sieltä saa sellaista arvokasta tietoa, mitä ei saa mitään muualta kuin heiltä.

Oliko muutenkin silmiä avaava reissu sinne?

– Tietyllä tavalla tiesin, että mitä se peli siellä on, mutta on se aina, kun menet paikan päälle. Kolme vuotta sitten viimeksi siellä käynyt, kun ei ole oikein kerennyt käydä tuossa välissä. Kyllä se aina joka kerta tuo pikkaisen uusia ajatuksia ja tietyllä tavalla vahvisti tiettyjä ajatuksia mitä oli.

– Kyllä ne ajatukset aina kehittyvät, kun käy maailmalla ja rajojen ulkopuolella. Se on kuitenkin se kehittymisen edellytys. Kansainvälisyys ja nähdä vähän muita maita, että miten jääkiekkoa pelataan ja millaisia ihmisiä siellä on, Marjamäki miettii.

Lue lisää:
Marjamäki Leijonien viimeisistä World Cup -valinnoista
Kokemattomuus ei ongelmana Laineen ja Ahon kohdalla World Cupissa – “Ihan huikeita kavereita”
Päästääkö SKA Leijona-vahdin World Cupiin kesken kauden? – ”Ei ole ongelmaa”
Tuore Leijona-valmentaja puolustaa MM-floppia: ”Paransi loppua kohden”


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Tappara ja HIFK käynnistävät Liigaviikon! Lunasta talletusbonus!