PIETARI. Kevään MM-kisoissa tarjotaan muutama melkoinen herkkupala alkulohkon päätöspäivälle tiistaille.

Pietarissa katseet kääntyvät tiukasti kohti Leijonien ja Kanadan välistä ottelua, missä ratkaistaan lohkovoitto.

Molemmat, sekä Suomi että Kanada, ovat edenneet tähän mennessä voitosta voittoon.

Mutta jos on Kanada hyvä testi Leijonille, uskoo Kanadan päävalmentaja Bill Peters Leijonien olevan mainio mittari myös Kanadalle itselle.

– Aivan varmasti kova. Kyseisestä pelistä tulee erittäin haastava jo siltä pohjalta, jos katsoo miten molemmat ovat pelanneet tähän mennessä. Sitten voi myös katsoa tilastoja; miten hyvä heidän ylivoima on, miten hyvää alivoimaa he ovat pelanneet ja vielä se, että he ovat ottaneet heti meidän jälkeen toiseksi vähiten jäähyjä, uskoisin, Peters käy läpi SuomiKiekko-sivustolle.

Petersillä ja ylipäätänsä Kanadan joukkueella onkin hyvä käsitys siitä, mitä tiistaina on tiedossa.

– Odotan erittäin kovaa testiä. Paljon viidellä viittä -vastaan pelaamista. Tiedämme monta heidän pelaajaa hyvin NHL:stä ja sitten on nuorempia kavereita, jotka ovat jo herättäneet kovaa kiinnostusta Pohjois-Amerikassa. Siihen päälle on rautaisia ammattilaisia Euroopan sarjoista.

Eivätkä kehut ja hehkutukset suinkaan lopu tähän.

– Erittäin hyvä joukkue, vaarallisia yksilöitä ja pelaavat erittäin vahvasti keskialueella. Mutta uskoisin, että siitä tulee hauska peli. Odotamme innolla tuota haastetta, Peters miettii tulevasta.

Maanantaina Kanadalla oli ohjelmassa ottelu Ranskaa vastaan, missä se pystyi hyvin valmistautumaan jo tiistaita varten.

Ranska-pelissä Kanada tekikin pieniä kokeiluja muun muassa kolmannessa erässä.

– Laitoimme esimerkiksi yhteen Matt Duchene – Connor McDavid – Taylor Hall -ketjun, mikä oli erittäin dynaaminen ja vahva. Siinä oli hyvin kemiaa ja he olivat vaarallisia. Pitää miettiä ja katsoa noita muutoksia ihan niin huomista kuin puolivälieriä ajatellen.

– Halusimme nyt peluuttaa vähän enemmän tiettyjä kavereita, että he ovat huomistakin ajatellen hyvässä iskussa. On kuitenkin oltava tarkkana tässä sen kanssa, koska välissä on ollut hieman taukoa. On ihan eri asia vain harjoitella kuin sitten taas pelata kunnolla. Se toki tietää sitä, että jotkut joutuvat hieman pienemmille minuuteille, mutta niin se vain menee.

Leijonien ja Kanadan välinen ottelu alkaa tiistaina kello 20.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Kanada – Suomi, tiistai 17.5. klo 20.15
1,70 – 4,55 – 3,80