Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa maailmanmestaruudesta Yhdysvaltojen Grand Forksissa.

Pikkuleijonat kukisti välieräottelussaan USA:n lukemin 4-2. Pelin viimeisen viiden minuutin aikana syntyi neljä maalia.

Aapeli Räsänen vei alivoimalla Suomen 2-1-johtoon ajassa 55.11. USA tuli kuitenkin tasoihin saman erikoistilanteen aikana runsas minuutti myöhemmin.

Aivan ottelun lopussa Pikkuleijonille tarjottiin ylivoimaa. Räsänen iski illan toisellaan Suomen 3-2-johtoon vain 37 sekuntia ennen summeria. Jesse Puljujärvi sinetöi tyhjiin viimeisen naulan.

– Meidän jätkät tekivät uskomattoman urakan. Pysyimme game planissamme ja saimme tarvittavat paikat. Nyt oli hyvää viimeistelyä ja UP:lta (maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen) ihan huikea matsi. Tämä ei todellakaan riitä. Huomenna tulee vielä nälkäisempi leijona, päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi Ylelle.

Luukkonen torjui maalillaan 26 laukausta. Pikkuleijonien avausmaalin teki Urho Vaakanainen.

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat huipentuvat varhain maanantaiaamuna Suomen aikaan pelattavaan finaaliotteluun Suomi-Ruotsi. Ottelu alkaa kello 03.