Kova reitti kultaunelmaan on Suomelle mieleen – ”Oli hyvä juttu, että saimme Kanadan vastaan”

© Kuva: Ilari Savonen

Suomen sunnuntaina harjoitellut joukkue esiintyi treenisession jälkeen hyväntuulisena ja levollisena median edessä. Yksi helpottuneimmista pelaajista oli Kanadaa vastaan turnauksen ensimmäisen maalinsa tehnyt Julius Nättinen.

Menikö ottelun jälkeen kauan, ennen kuin uni tuli?

– Meni aika pitkään. Vili (Saarijärvi) nukahti nopeammin, mutta pyörin kyllä sängyssä. Sain tosin nukuttua hyvin.

Mikä oli tämänpäiväisen treenin anti?

– Saimme kuonaa liikkeelle ja pidettyä tuntumaa. Saimme myös olla yhdessä joukkueena täällä hallilla. Haimme lisää ilmapiiriä joukkueeseen.

Jos Suomi olisi voittanut lohkonsa, olisi puolivälierävastus ollut Tanska. Nyt Suomi etenee mahdollista kultaa kohti todella kovaa reittiä, sillä jääkiekon emämaan jälkeen vastaan tulee yksi kisojen suurimmista ennakkosuosikeista, rakas vihollinen Ruotsi.

Voidaanko sanoa, että enää ei tarvitse huolehtia jännittämisestä?

– Se oli meille henkisesti hyvä juttu, että kohtasimme Kanadan tässä vaiheessa. Olisimme voineet saada vaikka Tanskan vastaan ja voittaneet sen helpommin, ja sitten olisikin tullut joku kova maa. Kun voitimme Kanadan, niin tiedämme, että voimme voittaa kenet vaan. Ruotsikin voi kaatua, vaikka onkin todella kova.

Millä Ruotsi kaatuu?

– Omalla pelillämme. Kun olemme flow-tilassa, pelaamme todella hyvin. Pelin taso heilahtelee pelin sisällä, ja voi tulla kymmenen minuutin pätkiä, ettemme tiedä, mitä teemme.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-välierä pelataan maanantaina kello 16.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen