Jokereilla historiallinen kohtaaminen ennen joulutaukoa – omanlainen putki käynnistyy

Jokerit on vielä kerran tulessa ennen pientä joulutaukoa ja Spengler Cupiin lähtöä, kun se kohtaa tiistaina Spartakin vieraissa.

Kohtaaminen on samalla historiallinen, sillä joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa KHL:ssä.

Spartak ei ollut mukana viime kaudella talousvaikeuksien takia. Täten nyt eteen tulee ensimmäinen vääntö tahojen välillä.

Tiistain kamppailuun Spartak lähtee kolmen ottelun voittoputkesta. Jokereilla se on vielä pidempi, nimittäin narriryhmä on ottanut voitot mukaansa neljästä viimeisimmistä ottelustaan.

Jokereilla taas omanlainen putki käynnistyy nyt, sillä se on evakossa nuorten MM-kisojen takia aina 8.1. asti, milloin se pelaa seuraavan kotiottelunsa. Väliin mahtuu kolme vierasottelua KHL:ssä ja Spengler Cup Sveitsissä.

Hankintoja, hankintoja

Jokerit on ollut viimeisten viikkojen aikana paljon esillä jo sen hankintojen johdosta. Pitkin syksyä kysymyksiä on herännyt siitä, että milloin Jokerit värvää itselleen lisää hyökkäysvoimaa ja milloin hankintoja tulee?

Ja vielä tarkemmin, ketkä narriryhmään saapuvat?

Lopulta Jokerit nappasi mukaansa peräti kolme uutta hyökkääjää, kun seuraa vahvistavat Tim Kennedy, Roope Talaja ja Pascal Pelletier.

– Meillä on ollut todella paljon loukkaantumisia, mikä on ollut tietenkin ikävä juttu. Ukkoja kuitenkin tarvitaan, kun lähdetään kevättä kohden. Pitää olla resursseja tarpeeksi, kun lähdetään painimaan isoista peleistä, Jokereiden GM Jari Kurri sanoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Rummutusta hankintojen suhteen on riittänyt pitkin syksyä, mutta näiden suhteen Kurri on painottanut malttia.

– Markkinoilla ei oikein ollut hirvittävästi nimiä tai ainakaan meidän resursseihin sopivia tai saatavilla olevia. Ei sinänsä helppoa ollut. Ihmiset luulevat, että kun olet hankkimassa pelaajia, niin mikset vain mene ja osta niitä. Mutta ei se vaan niin mene.

– Kyllä tuossa pitää taustat ja asiat selvittää. Mutta kyllä me sitten saatiin sitä mitä haluttiin, Kurri tuumasi.

Koko haastattelu löytyy täältä.

Varsinkin hyökkääjäapuja Jokerit onkin kaivannut, sillä muun muassa Tommi Huhtala ja Tomi Mäki ovat joutuneet pidemmäksi ajaksi sivuun loukkaantumisten takia. Huhtalalla ohi menee koko loppukausi ja Mäki on ollut sivussa jo tovin ajan.

Engren vastaan Jokerit

Yhteensä syksyn aikana Jokereiden mukaan liittyi neljä uutta pelaajaa, joista ensimmäinen tuli jo aiemmin, kun Arturs Kulda saapui seuraan alkusyksystä.

KHL:ssä siirtoihin liittyvä takaraja tulee vastaan huomattavasti aiemmin mitä muualla Euroopassa, sillä se on jo 25. joulukuuta.

Yleisesti muissa isoissa sarjoissa siirtoraja on ollut tammikuun viimeinen päivä.

Tiistain Spartak-otteluun Jokerit lähtee läntisen konferenssin toiselta paikalta, missä se on ollut käytännössä koko syksyn ajan. 41 ottelusta Jokerit on kerännyt kasaan 75 pistettä.

Spartak on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa sijalla 10. ja se käy edelleen kovaa taistelua pudotuspeleihin pääsyyn liittyen. 41 ottelusta se on kerännyt kokoon 55 pistettä. Eroa tällä hetkellä pudotuspeliviivan yläpuolella kahdeksantena olevaan Dinamo Minskiin on seitsemän pistettä.

Suomalaisväriä Spartakissa edustaa maalivahti Atte Engren, joka on saanut paljon vastuuta moskovalaisseuran maalilla tällä kaudella. Engren on pelannut tähän mennessä 28 ottelua, joissa torjuntaprosentti on ollut 90,5.

Spartakin verkkoon on tehty lännessä toiseksi eniten maaleja (113). Jokereilla samainen määrä on 96, mikä ei kuitenkaan millään yllä parhaimpaan saldoon, joka on TsSKA:lla. Sille maaleja on tehty vaivaiset 59 yhteensä 40 ottelussa.

Kertoimet (NordicBet)

Spartak-Jokerit, tiistai 22.12.2015. klo 18.30.
3.00 – 4.00 – 2.18

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen