Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen on aloittanut NHL-kautensa tehokkaasti. Yhdeksässä ottelussa on syntynyt neljä maalia. Tuolla määrällä hän jakaa Detroitin parhaan maalintekijän aseman yhdessä Justin Adelkaderin ja Gustaf Nyquistin kanssa.

Leijonien GM Jere Lehtinen on luonnollisesti tyytyväinen siihen, että Pulkkinen on kasvamassa NHL-mittoihin.

Voisiko nyt olla menossa se kausi, kun Pulkkinen lyö itsensä lopullisesti läpi NHL:ssä?

– Toivotaan. Hänen yleispelaamisensa on hyvällä tasolla, samoin liike. Ei tuollaisia maalintekijöitä ole paljoa, ja tuollaista laukausta ei ole monella maailmanlaajuisestikaan. Nyt hän on onnistunut. Hänellä on saumat mennä pitkälle, ja meidänkin kannaltamme toivomme, että hän onnistuisi ja ajaisi itsensä läpi, sanoi Lehtinen SuomiKiekko-sivustolle.

NHL on luonnollisesti aktiivisessa seurannassa. Lehtinen on pistänyt suuresti merkille lähes piste per peli –tahdissa olevan Mikko Koivun hyvä syksyn. Koivu on tehnyt yhdeksässä pelissä 3+5 tehopistettä

Jori Lehterä (2+6 kymmenessä pelissä) on ollut tehokas, samoin Minnesotan jätkät. Mikko on onnistunut maalinteossa, mikä oli viime vuonna nihkeää. Nyt hän on heti alkuvuodesta onnistunut, Lehtinen kehuu.

Parrasvalot ja pörssikärjet eivät luonnollisestikaan ole ainoa suunta, johon Lehtisen katseet suuntautuvat.

– Hekin kiinnostavat, jotka ovat lähellä NHL-paikkaa, pelaavat AHL:ssä ja ovat lähellä sitä, että pääsevät ylös. Hekin ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen