NHL:n siirtomarkkinoilla hulinaa! – Katso listattuna huhut ja tapahtumat draft-päivän yhteydestä!

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä tänä viikonloppuna ohjelmassa on kesän varaustilaisuus ja sen yhteydessä siirtomarkkinoilla on melkoinen kuhina käynnissä.

Varaustilaisuus eli NHL-draft järjestetään Floridassa Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä sekä lauantaina alkuillasta.

Jo Suomen aikaan torstain puolella alkoi tapahtua, kun siirtoja ilmestyi tarjolle.

Toimittajat Ilari Savonen ja Antti Eteläaho listaavat draft-päivän yhteydessä siirtoja ja huhuja alle:

Yllättävä kauppa kesken ykköskierroksen

Edmonton Oilers ja New York Islanders olivat osallisena lopulta hyvin yllättävässä kaupassa kesken NHL-draftin ykköskierrosta.

Oilers kauppasi sen vuorot numero 16. ja 33. Islandersiin, josta vaihdossa saapui puolustaja Griffin Reinhart (lue lisää).

Reinhart oli koko vuoden 2012 NHL-draftin neljäs varaus Islandersin toimesta.

Vuorolla numero 16. Islanders varasi Mathew Barzalin.

Avalanche kauppasi tähtihyökkääjän isossa kaupassa

Colorado Avalanche on kaupannut tähtihyökkääjän Ryan O’Reillyn Buffalo Sabresiin (lue lisää).

Hintana O’Reillylle ja hyökkääjälle Jamie McGinnille on tämän kesän NHL-draftin 31. vuoro, venäläispuolustaja Nikita Zadorov, venäläissentteri Mihail Grigorenko ja jenkkisentteri JT Compher.

Avalanche yritti tehdä jatkosopimuksen O’Reillyn kanssa, mutta tuli siihen pisteeseen, jossa heidän oli pakko kaupata hänet.

Kaupan tiedot varmistuvat piakkoin.

Boston teki jälleen kaupan – voimalaituri siirtyy Los Angelesiin

Boston Bruinsin kohdalla tämä ilta ei jäänyt todellakaan hiljaiseksi. Bruins kauppasi jo aikaisemmin Dougie Hamiltonin Calgaryyn ja lisää saatiin, kun voimahyökkääjä Milan Lucic myytiin Los Angelesiin (lue lisää).

Bruins sai Kingsiltä kaupassa 13. varausvuoron kesän varaustilaisuudesta, maalivahdin Martin Jonesin ja puolustajan Colin Miller.

Nyt Bostonilla on ensimmäisellä kierroksella hallussaan komea varausvuorojen suora, sillä seura pitää hallussaan vuoroja 13, 14 ja 15.

Bruins säilytti hallussaan 2,7 miljoonaa dollaria kaupan yhteydessä ja täten Kingsille palkkakattoon tulee Lucicin yhteydessä 3,3 miljoonan dollarin osuus. Asiasta kertoi ESPN:n Joe McDonald.

Flames jysäytti pommin – Bruinsin tekemiset ihmetyttävät

Iso yllätys draft-illan alkuun tuli Calgary Flamesin ja Boston Bruinsin suunnalta, kun Flames nappasi vaihtokaupassa riveihinsä Bruinsin erittäin lupaavan puolustajan Dougie Hamiltonin (lue lisää).

Vaihdossa Flames lähetti Bruinsin suuntaan ykköskierroksen varausvuoron (#15) sekä kaksi kakkoskierroksen varausvuoroa (#45 ja #52) tämän kesän NHL-draftiin.

Hamilton on rajoitettu vapaa agentti ja Flamesin on täten tehtävä vielä jatkosopimus hänen kanssaan.

Kanadalaispuolustaja Hamilton on hiljalleen kerännyt itselleen enemmän ja enemmän roolia, mutta aivan vielä sitä lopullista läpimurtoa hän ei ole vielä tehnyt. Silti Hamiltonia kohtaan yllä oli paljon odotuksia ja Bruinsin GM:n Don Sweeneyn toimet herättivätkin paljon kummastusta heti kaupan paljastuttua.

Hamiltonin lisäksi Bruinsin uskotaan kauppaavan sen tähtihyökkääjänsä Milan Lucicin, jolla on sopimuksessaan tällä hetkellä 15 joukkueen NTC-pykälä, joka tarkoittaa tarkalleen sitä, että hän on ilmoittanut 15 seuraa, joihin hänet saa kaupata (lue lisää).

Lucicista ovat olleet kiinnostuneita ainakin Vancouver Canucks ja tuoreeltaan Los Angeles Kings, jonka kanssa kauppa ei kuitenkaan ainakaan vielä toteutunut, koska Lucicin 6 miljoonan dollarin cap hit aiheuttaa hankaluuksia.

Haluttu pakkilupaus valitsi Wildin

Tämän kesän yksi halutuimmista tapauksista, puolustaja Mike Reilly teki valintansa, kun hän matkaa Minnesota Wildin riveihin. Asian varmisti Minneapolis Star Tribunen toimittaja Michael Russo (lue lisää).

Reilly on ollut hyvin jahdattu tapaus sen jälkeen, kun kävi ilmi, että hän ei tule tekemään sopimusta hänen varanneen Columbus Blue Jacketsin kanssa.

Hankinnan myötä Wildin puolustus sen kuin vahvistui tulevaisuuden kannalta. Jo valmiiksi peräpäästä löytyivät muun muassa Ryan Suter, Jonas Brodin, Matthew Dumba ja Jared Spurgeon.

Reilly edusti kevään MM-kisoissa Tshekeissä USA:ta ja nappasi sieltä mukaansa pronssia.

Stanley Cup -mestari Blackhawks kauppaamassa montaa hyökkääjää

Tuore Stanley Cup -voittaja Chicago Blackhawks on tällä hetkellä hyvin aktiivisena siirtomarkkinoilla ja se yrittää kaupata useampaa sen hyökkääjää muualle.

TVA Sportsin Renaud Lavoien mukaan Blackhawks yrittää myydä tällä hetkellä ainakin Patrick Sharpia, Bryan Bickelliä ja Kris Versteegiä muualle (lue lisää).

Liikkeillä Blackhawks yrittää saada tilaa palkkakaton alle, jota se kiireisesti tarvitsee, sillä sen avainhyökkääjien Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen tuoreet massiiviset jatkosopimukset pärähtävät päälle 1.7.

Kaupattavasta kolmikosta varsinkin Sharpia on huhuttu paljon muualle, sillä hänen iso sopimuksensa ja houkutteleva status ovat johtaneet hänet hyvin houkuttelevaksi kauppakohteeksi.

Juurikin Hamilton kaupassa kummastuttanut Bruins on hanakasti Sharpin perässä, kertoo Chicago Tribunen toimittaja Chris Kuc.

Maple Leafsin tähtihyökkääjä siirtyy muualle vielä draft-päivän aikana?

Toronto Maple Leafsin osalta Phil Kessel on ollut monien siirtohuhujen kohteena varsinkin viime päivien aikana.

Kesseliä huhuttiin kaupattavaksi jo kesken viime kauden siirtorajan yhteydessä, mutta silloin sitä ei tapahtunut.

Maple Leafs -laiturilla on rajoitettu kauppojen estävä pykälä sopimuksessaan. Jos hänet halutaan siirtää hänen antamansa listan ulkopuolelle johonkin toiseen seuraan, on Maple Leafsin saatava lupa siihen Kesseliltä.

Kesselin viime kausi Maple Leafsissa oli pettymys, kuten oli myös koko seuran kausi muutenkin. Kesselin kohdalla siirto saattaa tapahtua jo draft-päivän yhteydessä, minkä esille nosti muun muassa ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun.

Maalitykin lisäksi myös sentteri Tyler Bozak on ollut kauppahuhujen kohteena paljon viime aikoina. Hänen pyyntihintansa on monien lähtien mukaan toisen kierroksen varausoikeus.

Tärkeitä jatkosopimuksia eri seuroissa

Draft-päivän yhteydessä tehtiin myös pari kappaletta tärkeitä jatkosopimuksia.

Los Angeles Kings ilmoitti allekirjoittaneensa Tyler Toffolin kanssa kahden vuoden mittaisen jatkon (lue lisää).

23-vuotias Toffoli saa sopimuksen ensimmäisenä vuonna 2,6 miljoonaa ja toisena vuonna 3,9 miljoonaa.

Nashville Predators puolestaan allekirjoitti samalla tavalla kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen sentterin Mike Fisherin kanssa (lue lisää).

Tuore diili on arvoltaan 8,8 miljoonaa dollaria. Ensimmäisen vuoden tulot ovat 4,8 miljoonaa ja toinen tasan neljän miljoonaa.

Kaupoillaan ihmetyttänyt Bruins puolestaan teki jatkosopimuksen puolustajansa Adam McQuaidin kanssa (lue lisää).

TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan jatkosopimus on nelivuotinen. Hän tienaa sopimuksessa keskimäärin 2,75 miljoonaa dollaria kaudesta.

Sabres nappasi ruotsalaisvahdin – Senatorsille mukava varausvuoro

Draft-päivä aloitettiin myös varsin merkittävällä vaihtokaupalla, kun Ottawa Senators kauppasi sen ruotsalaisveskarin Robin Lehnerin Buffalo Sabresiin.

Lehnerin lisäksi Sabresiin matkasi kokenut hyökkääjä David Legwand.

Vaihdossa Senators sai ensimmäisen kierroksen varausoikeuden tämän kesän NHL-draftiin, joka on ensimmäisen kierroksen #21 pick (lue lisää).

Senatorsin uumoiltiin kauppaavan yhden maalivahtinsa, sillä sen veskariosastolla oli jo melkoista ylitarjontaa. Lehnerin lisäksi maalivahtiosastolta löytyivät viime kauden loppupuolella Craig Anderson ja Andrew Hammond. Lisäksi se sai riveihinsä halutun maalivahtilupauksen Matt O’Connorin.

Sabresilla on yhä hyvä varausvuoro hallussaan kesän draftiin, sillä se pääsee varamaan koko draftin toisella vuorolla. Kyseiselle vuorolle on ennustettu vahvasti Jack Eicheliä.

Kokenut tähtihyökkääjä jatkamassa sittenkin uraansa?

New York Rangersia viime kaudella edustanut Martin St. Louis on todennäköisesti jatkamssa uraansa vielä (lue lisää).

New York Postin toimittajan Larry Brooksin mukaan St. Louis ei haluaisikaan vielä lopettaa uraansa, vaan olisi jatkamassa sitä vielä vuodella.

Brooskin mukaan St. Louisista ovat kiinnostuneet ainakin New Jersey Devils ja Pittsburgh Penguins.

Rangersissa St. Louis ei kuitenkaan lähes varmuudella tule jatkamaan.

Nuori tähtihyökkääjä myös siirtomarkkinoille mukaan

Tuoreimpia lisäyksiä siirtomarkkinoille on Carolina Hurricanesin nuori tähtihyökkääjä Jeff Skinner (lue lisää).

Skinner on pistetty siirtolistalle ESPN:n LeBrunin mukaan.

23-vuotias kanadalaislaituri on jäänyt pettymykseksi viime kausien aikana, jolloin hän on myös kärsinyt paljon aivotärähdysoireista.

Skinner on edustanut Hurricanesia tähän mennessä viiden kauden ajan.

Ruotsalaissentteri Avalancheen – tähtihyökkääjä menossa muualle

Boston Bruins treidasi sen rivejä viime kaudella edustaneen Carl Söderbergin Colorado Avalancheen vaihdossa kuudennen kierroksen varausoikeuteen vuoden 2016 draftiin (lue lisää).

Perjantain aikana Avalanche ja Söderberg pääsivät yhteisymmärrykseen viiden vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta.

Sen yhteisarvo on peräti 23,75 miljoonaa dollaria (lue lisää).

Söderberg on kaavailuissa suoranainen korvaaja O’Reillylle, joka vaihtaa maisemaa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️