Chicago Blackhawksin riveissä NHL:n pudotuspeleihin valmistautuva Kimmo Timonen on mielissään NHL-pelaajien suuresta määrästä Suomen MM-leirityksessä.

Timonen kuuli Leijoniin lupautuneesta viisikosta Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Leo Komarov, Rasmus Ristolainen, Jyrki Jokipakka SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Suomi-paita on kunnia-asia, niin pitää ollakin ja varsinkin näille nuorille. Muistetaan, missä ne juuret ovat. Varsinkin nuorten NHL-pelaajien pitää lähteä ilman muuta maajoukkueeseen. Ei yllätä yhtään ja hienoa, että he haluavat mukaan, linjasi nelinkertainen olympia- ja kolminkertainen MM-mitalisti Timonen SuomiKiekko-sivustolle

– Pitää muistaa, mistä on ponnistettu. Moni on saanut maajoukkueesta uran ensiaskeleet.

Timosen itsensä kohdalla MM-puheita oli myös ennen miehen siirtymistä Philadelphiasta Chicagoon.

– Osa puheista oli pikkuisen tulkittuja. Mietimme, mitä tapahtuisi ja missä loppukausi pelattaisiin. Alkuunhan en tiennyt 100-prosenttisella varmuudella, että pääsisinkö pelaamaan. Idea oli aina lopettaa Philadelphiassa, mutta kun näytti siltä, ettei siellä päästä playoffeihin, niin heitin, että olisi hieno homma lopettaa Suomi-paitaan. Kun tulimme tulokseen, että Philadelphia ei pääse pudotuspeleihin, niin sitten tehtiin päätös, että lähdetään hakemaan paikkaa muualta, Timonen sanoi.

Timosen ja Chicago Blackhawksin pudotuspeliurakka alkaa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Timosen laajempi pudotuspelikevättä luotaava erikoishaastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla keskiviikkona.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen