JYPin profiilihyökkääjälle ulosajo välieräsarjan avauksessa: ”Oli vähän huonossa asennossa”

© Kuva: www.hcdonbass.com
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

OULU. Kärppien ja JYPin välisen välieräsarjan avaus oli perjantaina Oulussa melkoinen näytelmä, jossa tapahtumia riitti koko 60 minuutin ajan.

JYP näytti jo olevan hyvin vahvasti menossa kohti voittoa, kun se iski toisessa erässä kahdeksan minuutin sisään neljästi kiekon Kärppien nuottaan.

Mutta.

Kärpät tuli kuitenkin rinnalle ja lopulta paineli vain 1:20 ennen loppua 5-4-johtoon, kun Lasse Kukkonen vastasi johto-osumasta.

Viimeisellä minuutilla Kukkonen sai kuitenkin kovan tällin, kun taklaustilanteen yhteydessä kärppäkapteeni oli huonossa asennossa ja JYPin Jani Tuppuraisen taklaus osui pahasti suoraan Kukkosta päähän.

– Lasse meni kiekkoon ja ampui ränniin, milloin taklasin ja Lasse oli vähän huonossa asennossa siinä. Osui suoraan päähän, ehkä. Ei mulla mun mielestä kädet olleet ylhäällä, Tuppurainen kävi läpi tilannetta SuomiKiekko-sivustolle kamppailun jälkeen.

Tuppurainen ei jäänyt mitenkään protestoimaan tilanteesta seurannutta ulosajoa, vaan oli harmissaan siitä, mitä lopulta kävi.

– Totta kai tuommoista säikähtää, enkä mä nyt tarkoituksella ketään tuolleen halua satuttaa.

Kärppien leiristä Kukkonen on hyvin todennäköisesti pelikunnossa lauantaina sarjan toisessa ottelussa. Tätä hän vakuutteli SuomiKiekko-sivustolle kamppailun jälkeen.

Kolauksia ja opetuksia

Kova kolaus Tuppuraisen ulosajon yhteydessä oli se, että hänen ketjukaverinsa Markus Hännikäinen sai erittäin kovan iskun jalkaansa ja poistui hyvin ontuen pukuhuoneeseen.

Tarkkaa tietoa Hännikäisen tilanteesta ei tullut pelin jälkeen jatkoa ajatellen. Mahdollinen poissaolo olisi joka tapauksessa tuntuva, vaikka Tuppurainen lähtikin hieman pyörittelemään näkökulmassaan.

– Pelithän sen näyttävät, että kuinka kova isku se (poissaolo) olisi. Hän on pelannut upean kauden, mutta toki tuolla on nälkäisiä jätkiä reservissä. Ei auta itku markkinoilla. Niillä mennään ketä kokoonpanossa on.

Yleisön osalta Tuppurainen uskoi, että kiekkoilta tarjosi rahoille vastinetta.

– Hyvä kiekkoiltahan tämä oli kaiken kaikkeaan. Paljon maaleja ja yleisö varmasti nautti. Sinänsä mukava peli.

Harmituksen kohteena oli kuitenkin se, että JYPin vahva ote katosi varsinkin toisen erän loppuhetkillä ja kolmannessa erässä. Hyökkäyspeli kuivui täysin kokoon ja Kärpät painoi menemään.

– En tiedä mikä siinä oli. Tietenkin tuli pari jäähyjä ja sitten oli vähän lepsua puolustamista. Pitäisi vain jaksaa painaa hommia, koska Kärpät on laadukas joukkue ja ei siellä passaa tuollaisia virheitä tehdä. Ne kyllä kostautuvat sitten, Tuppurainen mietti ja tiivisti illan opetuksen:

– Kyllähän tässä se voittamisen taito ja tahto on, millä näitä pelejä otetaan itselle.

Lähtöasetelmat lauantain peliä varten ovat tehot 1+2 perjantaina iskeneen Tuppuraisen mielestä selvät.

– Huolellisuutta. Pelihän oli nytkin välillä ihan hyvännäköistä meidän osalta, mutta se huolellisuus vain. Ja se, että jaksetaan painaa 60 minuuttia. Se on se varmasti se isoin juttu. Ja puolustuspeli varmasti. Viisi jos menee omiin, niin ei voi voittaa.

– Otetaan ne positiiviset jutut mukaan tästä ja parannetaan huomenna ja lähdetään voittamaan. Ei tässä aleta murehtimaan mitään.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS