JYP sai tähtihyökkääjänsä takaisin rökäletappiopeliin – ”Turha jäädä pyörimään tähän”

© Kuva: www.hcdonbass.com

OULU. JYP sai maanantaina Oulussa Kärpät-välieräsarjan kolmannen pelin alkuvaiheilla melkoisen kylmää vettä niskaansa, kun Kärpät karkasi jo avauserässä neljän maalin karkumatkalle.

Loppulukematkin venyivät melkoisiksi, kun Kärpät vei pelin nimiinsä 8-3.

Pelikiellosta vapautunut ja heti maalinteossa kertaalleen JYPille onnistunut Jani Tuppurainen olikin lähtenyt unohtamaan nopeasti jo menneen pelin ja kääntänyt katseet tulevaan.

– Turha jäädä pyörimään tähän peliin, ei tätä saa enää tekemättömäksi. Pitää vain keskittyä seuraavaan ja hakea voitto siitä, Tuppurainen tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Menneessä oli kuitenkin paljon opittavaksi jäänyttä antia.

Yleisesti JYP hävisi maanantaina kamppailun yksinkertaisesti jäähyaitiosta, kun Kärppien hurjassa iskussa oleva ylivoima takoi kiekkoa reppuun jatkuvalla syötöllä.

Kaiken kukkuraksi jyväskyläläisillä joukossa on ollut jatkuvasti erittäin tyhmiä jäähyjä ja yleisesti kurittomuutta. Asiasta on käyty Tuppuraisen mukaan keskustelua joukkueen sisällä.

– Se on ihan selvä, että jäähyjä pitää välttää ja vielä kun on noin hyvä ylivoima vastassa. Ei voi ottaa noin paljon niitä.

Jäähyily ja Kärppien tappava ylivoima ovat tuoneet oululaisjoukkueelle etumatkan sarjassa, jossa viidellä viittä vastaan pelissä JYP on osoittanut lupaavia otteita. Ne vain ovat jääneet varjoon, kun erikoistilanteet ovat nousseet enemmän ja enemmän keskiöön.

– Ei meillä 5vs5-pelissä mitään hirveää hätää ole. Tietenkin molemmat ovat hyviä joukkueita, niin siellä tulee aina niitä hetkiä, kun toinen hyökkää paremmin ja toinen joutuu enemmän puolustamaan. Sitten taas toinen hyökkää paremmin ja niin edelleen.

– Siellä on hyviä hetkiä molemmissa päissä ollut, Tuppurainen näkee.

Tuppurainen itse pääsi kolmanteen otteluun mukaan yhden pelin huilin jälkeen, kun perjantaina sarjan avausottelussa loppuhetkien taklaus Kärppien kapteeniin Lasse Kukkoseen tuotti yhden pelin pelikiellon. Tuomiota ja sen oikeudenmukaisuutta Tuppurainen ei enää suuremmin jaksanut lähteä vatvomaan. Isommassa asemassa oli se, että miten kaikki energiat kohdistuvat oikeisiin asioihin.

– Yritin valmistautua niin kuin normaalisti ennenkin. Tietenkin oli paljon energiaa tuohon peliin, kun pääsi tuoreena mukaan, mikä on muihin verrattuna siihen hieman erilainen tilanne. Mutta sitä pyrki vain keskittymään omaan suoritukseen ja menemään vaihto kerrallaan.

– Ja yritti kontrolloida sitä, että ei mene mitenkään yli. Keskittyä vain oikeisiin asioihin.

Tuppuraisella itsellä sarja Kärppiä vastaan on hieman tavallisesta poikkeava. Onhan hän aikanaan lähtenyt Oulun suunnalta liikkeelle ja aloittanut pelit juurikin Oulusta.

– Tuttu kaupunki, täältä aloittanut kiekkouransa, niin onhan se mukavaa, kun käytännössä kotikaupungissa pelaa. Täällä on tullut paljon aikaa vietettyä ja paljon on tuttuja kavereita esimerkiksi vastustajalla, joiden kanssa on pelannut ja harjoitellut.

– Ovathan nämä erilaisia pelejä kuin muut ottelut, Tuppurainen myöntää.

Seuraavan kerran Kärpät ja JYP ovat vastakkain keskiviikkona, kun Jyväskylässä pelataan sarjan neljäs kamppailu.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!