Jokereissa maaliennätyksiä paukuttanut USA:n kanssa Leijonia vastaan – ”Tiedän paremmin mitä muut”

© Kuva: Ilari Isotalo

OSTRAVA. USA:n joukkueesta löytyy suomalaisille seuraajille hyvin tuttu nimi, kun Jokereissa kovaa jälkeä tällä kaudella tehnyt Steve Moses edustaa maan rivejä.

Moses iski muun muassa KHL:n uuden maaliennätyksen tällä kaudella ja oli ehdottomia ykköshyökkääjiä narrien riveissä. Seurajoukkueena kauden päättymisen jälkeen tulevat MM-kisat maistuvat oikein hyvältä haasteelta.

– Jännittävää pelata oman maan puolesta ja onhan tämä kuitenkin ensimmäinen merkittävä turnaus itselle. On totta kai hienoa, että saadaan tässä turnaus ja pelit käyntiin, Moses pohti torstaina lähtöasetelmia ennen perjantaina alkavia vääntöjä.

Mosesille itselle on torstain harjoitusten perusteella tulossa paljon vastuuta myös erikoistilanteiden puolella, kun hän huhki USA:n toisessa ylivoimaryhmittymässä. Se, että miten muun muassa ketjukaverit ja yhdistelmät tulevat muovautumaan, on vielä pieni kysymysmerkki.

– Ketjut vähän vaihtelevat nyt ja ovat hakusessa, kun tulee vielä pelaajia mukaan ryhmään. Turnaus on lyhyt ja on vaikea sanoa, että miten nuo sitten lopullisesti menevät.

– On tietenkin tärkeää saada kemiat heti toimimaan ja ketjujenkin suhteen on jännä nähdä, että miten homma lähtee liikkeelle ja miten ne menevät sen jälkeen, Moses pyöritteli.

Ensimmäisessä haasteessa Mosesille on paljon tuttua, sillä perjantain vastuksen Leijonien riveissä on monta seuratoveriakin Jokereista. Juhamatti Aaltonen, Topi Jaakola ja Atte Ohtamaa kun esimerkiksi tulevat vastaan perjantain pelissä.

– Siellä on paljon ystäviä ja muutenkin on tullut pelattua montaa heitä vastaan. Tiedän ehkä hieman muita paremmin kuinka hyvä huominen joukkue on mitä ehkä sitten muut meillä tietävät. Onhan se jännää pelata heitä vastaan ja ehdottomasti myös hauskaa.

– Se on kaikille meille haastava ottelu, myös minulle. He ovat kuitenkin erittäin hyvin puolustava joukkue, Moses kertaa lähtökohtia Suomeen liittyen.

Isossa kuvassa Mosesin tavoitteet ja USA:n tavoitteet ovat selvät.

– Haluamme varmasti ottaa mitalin täältä. En edes muista milloin USA on ylipäätänsä voittanut tämmöisen turnauksen viimeksi. On tärkeää näyttää heti alkuun, että mitä me osaamme ja mitä me pystymme tekemään. Se on fakta, että täällä on kovia joukkueita mukana ja haaste on vaativa, mutta minun mielestäni meillä on ihan kilpailukykyinen ryhmä, jossa on paljon nuoria, taitavia pelaajia.

– Toivottavasti voimme sen näyttää tämän turnauksen aikana, Moses sanoi varsinkin taitopuoleen liittyen.

USA:n ja Leijonien peli alkaa perjantaina Suomen aikaan kello 17:15.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen