OULU Kärppien ja HIFK:n välinen koitos lauantain liigakierroksella oli alkumetreillä Kärppien melkoista näytöstä, mutta lopulta HIFK:kin pääsi hippaan hieman mukaan.

Kärpille 5-3 päättyneessä ottelussa kipinöitä myös lensi, varsinkin kolmannessa erässä.

Ajassa 53:02 HIFK:n Micke-Max Åstenille tuomittiin ulosajo ryntäyksestä, kun hän kävi taklaamassa saman tien puhetta herättäneellä tavalla Kärppien Juho Kerästä, jonka peli päättyi samaiseen rytäkkään.

Kärppien toisen maalin illan ottelussa iskenyt Keränen oli hieman huonossa asennossa tavoittelemassa irtokiekkoa, kun Åsten jysäytti voimakkaan pommin päätyyn.

– Menin tavallaan hakemaan irtokiekkoa ja sitten pamahti. En ihan osannut olettaa, että varsinkaan heidän laitahyökkääjä olisi tulossa taklaamaan siinä ihan päätyyn asti, Keränen kävi läpi tilannetta SuomiKiekko-sivustolle pelin jälkeen.

Tunnetta ottelussa riitti ja varsinkin lehtereille vaikutti siltä, että on aivan hiuskarvan varassa, että eteen tulee mahdollisia ylilyöntejä.

Keränen myös itse allekirjoitti nähneensä tilanteen samalla tavalla.

– Jos miettii kaverin tilannetta, niin he pelaavat vielä siitä suorasta pudotuspelipaikasta, niin heille jokainen piste on ihan kullanarvoinen. Toki samalla me haluttiin varmistaa runkosarjan voitto, niin onhan se ihan selvää, että siellä kipinöi ja ihan viimeiseen asti väännetään. Noh, joillakin se menee yli ja sitten tulee mustelmia, Keränen sanoi viitaten.

Åstenin tekosiin Keränen lähti tarttumaan kiinni suorin sanoin.

– Edellisessä vaihdossa sama kaveri taklasi (Lasse) Kukkosta meidän päädystä ja se taklaus tuli aivan suoraan selästä. Nämä taas sitten ovat kurinpitäjien ja otteluvalvojien hommia sanoa noihin, mutta ehkä kaverilla sitten meni vähän yli se homma sitten.

– Olen enemmän sitä mieltä, että mielummin nyrkkitappelu kuin tuolla tavalla. Se on rehtiä, Keränen antoi painavan näkökulmansa.

Taklauksen jälkeen Keräsen ketjukaveri Mikko Alikoski lähti hyvin jyrkin ottein puolustamaan joukkuetoveriaan ja lensi suihkuun väkivaltaisuudesta annettuaan useamman iskun kohti Åstenia.

Taustalta löytyi kuitenkin Keräsen mukaan arvo, mihin pitääkin nojata.

– Meillä puolustetaan omia. Se on jokaisen vastuu ja se on jokaisen tehtävä. Silloin kun olet kentällä ja jotakin meidän pelaajaa kohdellaan kaltoin, niin silloin me seistään omiemme takana ja puolustetaan loppuun asti. Se on iso arvo meille.

Illan ottelussa Keräsen mukaan näkyi juuri joukkueen suorituksen saralla oikeita asioita.

– Tampereella osa pelaajista ei ollut ihan pelin tasolla ja nyt puhuttiin siitä, että kaikkien pitää olla heti alusta asti ytimessä kiinni ja tämmöisen huippupelin tasolla. Tänään kaikki olimme siellä ja jokainen valmistautui hyvin.

– Teemana oli saada hyvä startti ja vähän sellainen ponnahduslauta takaisin tuon torstain Tappara-tappion jälkeen. Heti alussa meininki olikin kohdallaan.

Samalla varmistui myös runkosarjan voitto Kärpille.

– Alkukaudesta oli vähän vaikeaa, mutta olimme paras kotijoukkue ja toiseksi paras vierasjoukkue, niin kyllä se ihan oikeaan osoitteeseen meni, Keränen näki.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen