Mestarien liigassa eli CHL:ssä ei nähdä finaaleissa yhtään suomalaisjoukkuetta, kun Kärpät ei pystynyt selvittämään tietänsä välieristä eteenpäin.

Frölunda onnistui etenemään jatkoon hyvin trillerimäiseksi kääntyneen välieräsarjan päätteeksi.

Ensimmäinen osa oli päättynyt Göteborgissa Frölundan 4-2-voittoon. Toinen osa varsinaisen peliajan osalta päättyi Kärpille 3-1, mikä tiesi sitä, että sarjassa edettiin jatkoajan puolelle. Siellä Erik Gustafsson latoi voittomaalin Kärppien verkkoon, mikä varmisti Frölundalle jatkopaikan.

– Nähtiin eurooppalaista huippujääkiekkoa ja olen todella ylpeä tuosta joukkueesta, että kuinka me pelattiin. Tuossa oli toistakymmentä laatupaikkaa kahteen ensimmäiseen erään ja vain yksi maali tehtiin. Sitten kuitenkin se tapa millä tultiin kolmanteen erään, kun tuli 2-1 ja 3-1, eikä ollut kaukana 4-1. Jatkoajalla oli vielä oma ylivoima, mutta (Joel) Lundqvist pisti jäätä peittoon ja blokkasi kiekkoja huikealla tavalla. Sitten tuli heidän ylivoima, missä varmasti näkyi yksilötaito, kun tuli maali vielä tuolla tavalla ilmasta sisään laittamalla, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi illan kamppailua.

Täten oululaisjoukkueen taival päättyi, vaikka se sujuikin kokonaiskuvassa hyvin positiivissävytteisesti.

– 12 peliä, 10 voittoa ja kaksi tappiota. Nyt hommat ovat ohi, mutta jää varmasti nälkää seuraavaan vuoteen, Marjamäki mietti ja jatkoi:

– Harmittaa joukkueen puolesta että ei päästy finaaleihin. Oltiin nyt selvästi parempi joukkue. Oli muutenkin upea fiilis, yleisöä 6000 ja kyllä Oulu syttyi tähän CHL:ään.

Samalla Marjamäki jakoi arvostusta myös Frölundan puolelle.

– Arvostan todella paljon Frölundaa, siellä oli nytkin 13 kappaletta 90-luvulla syntynyttä pelaajaa ja siihen päälle vielä 8 NHL-varausta. Ei sekään ole sattumaa. Oli upea käydä katsomassa heidän olosuhteita siellä ja sitä, että miten heillä nuoret pelaajat menevät eteenpäin. Halutaan varmasti olla täällä Oulussa samanlaisia.

Lisää Marjamäen mietteitä niin päättyneestä CHL-taipaleesta, sen päätöspelin tuomasta viestistä loppukautta ajatellen ja monesta muusta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen