St. Louis Bluesin suomalaissentteri Jori Lehterä saa kehuja St. Louis Bluesin päävalmentajalta Ken Hitchcockilta. Hitchcockin mukaan olympialaiset ja MM-kisat saivat hänet vakuuttuneeksi Lehterän taidoista.

– Hän aloitti olympialaisissa neljännen ketjun laiturina. Kun kisat loppuivat hän oli Suomen kakkossentteri. Lehterä oli MM-kisoissa paras tai toiseksi paras sentteri. Tiesin silloin kun hän pystyi kohoamaan kesken ison turnauksen ketjuissa tuolla tavoin, että hän pärjäisi NHL:ssä ja ottaisi paikan meidän kärkiketjuista. En vain tiennyt ottaisiko hän paikkansa ykkös-, kakkos- vai kolmosketjusta, Hitchcock sanoi NHL.comin haastattelussa.

– En ota arvioihini mukaan KHL:ää, koska se on teknisempää pelaamista. Kun olen katsonut häntä MM-kisoissa ja olympialaisissa, niin se miten hän tappoi jäähyjä ja pelasi ylivoimalla, sai minut erityisen vakuuttuneeksi.

Lehterä tarjoili maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa upean jättösyötön Blues-puolustaja Jay Bouwmeesterille. Kanadalaispakki kehui Lehterän oivallusta.

– Jori pelasi tilanteen hyvin kiekollisena. En usko, että kukaan uskoi hänen tekevän tuollaista jättösyöttöä, mutta hän on tehnyt noita ennenkin. Hän on ollut erittäin hyvä, Bouwmeester sanoi.

Katso Bouwmeesterin maali ja Lehterän syöttö täältä!