KalPa lähtee haastavasta tilanteesta Champions Hockey Leaguen alkulohkon päätösotteluun.

Savolaisten tilanne on selkeä. KalPan pitää voittaa kotonaan Växjö Lakers varsinaisella peliajalla. Lisäksi Adler Mannheimin pitää kaataa Sparta Praha, jolloin KalPa nousisi lohkonsa ykköseksi.

Kuopiolaissikermä kaatui viime ottelussaan Lakersille vieraissa niukasti 1-2. Tuolloin ottelun tehomies oli nykyisin Lakersia edustava KalPa-kasvatti Tuomas Kiiskinen saldolla 1+1.

– Vähän oli jännittynyt fiilis, varsinkin ennen peliä. Se maali tuli niin nopeasti ottelun alkuun ja yllätyksenä, ei meinannut sitä heti uskoa. Erilaistahan se on pelata kotikaupungin joukkuetta vastaan, niin pitkään olen pelannut siellä, Kiiskinen kommentoi KalPan verkkosivuilla.

Nyt Niiralan Maltsev esiintyy ensimmäisen kerran vierasjoukkueen paidassa vanhassa kotihallissaan sekä tutuilla kulmilla Kuopiossa.

– Pääsee samalla käymään kotona ja näkemään paljon tuttuja. Outoahan se on pelata Niiralassa vierasjoukkueen paidassa, Kiiskinen toteaa.

Millainen on suomalaisjoukkueiden tilanne ennen CHL:n päätöskierrosta? Se selviää täältä. Tsekkaa CHL:n sarjatilanteet ja otteluohjelma täältä!