Markkasen piinapenkissä SaiPa-tykki Dave Spina: ”Ketjumme haluaa vaikuttaa neljältä pelaajalta”

Liiga-syksyn kuumimpiin joukkueisiin kuuluu aivan eittämättä SaiPa. Joukkue porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa, kun viime viikonloppuna Kisapuistossa kaatui JYP.

SaiPan ykkösketju on ollut erittäin hyvässä iskussa, ja laitahyökkääjä Dave Spina riehui ottelussa puhtaan kypärätempun. Amerikkalais-italialainen Spina on tähän viikkoon lähdettäessä Liigan pistepörssin kolmantena tehoin 5+3.

Näillä meriiteillä on itsestään selvää, että niillä pääsee myös sivustomme Piinapenkki-haastatteluun.

Dave, mistä tämä voittoputki juontaa juurensa?

Otamme pelin kerrallaan. Emme katso kuukauden päähän tai mieti, mitä tapahtuu viikon päästä. Pidimme sunnuntain vapaata, ja maanantaina aloimme valmistautua tiistain CHL-peliin. Se siitä. Pidämme hommat yksinkertaisina. Teemme niin kuin valmentajat sanovat.

Mitä mieltä olet omista otteistasi alkukaudella? Jälki on ollut varsin hyvää.

Tällaista on ollut ennenkin. Minulla on ollut kausia, jolloin on tullut pisteitä, ja joskus kiekko ei ole mennyt maaliin, vaikka tekisin mitä. Tämä on hauskaa. Sain tytön kesällä ja hän on nyt kolmen kuukauden ikäinen. Se on laittanut elämän oikeisiin raameihin.

Nautin pelaamisesta, elämästä, joukkueessa olemisesta ja voittamisesta. Kiekkoa pelataan kaukalossa, se on työtä, mutta kun menen kotiin, olen perheeni kanssa ja nautin joka hetkestä.

Työnteon helppoudesta

SaiPa kerää ystäviä erittäin työteliäällä pelityylillään. Etelä-Karjalassa ei tälläkään kaudella ole suuria tähtiä nimellisesti, mutta SaiPa pelaa ja menestyy tälläkin kaudella nimenomaan joukkueena.

Myös joukkueen kärkiketjut ja –hyökkääjät osallistuvat tähän sapluunasta lipsumatta. Spina sekä ketjukaverinsa Dave McIntyre ja Tommi Jokinen.

Onko ollut helppoa sitoutua tämän tason työmoraaliin?

On se helppoa. Se lähtee valmentajista, seurajohdosta ja kapteenista ja heijastuu koko joukkueeseen. Se on kuin pyramidi. Tätä on helppoa seurata, kun näkee, kuinka ammattimaisia kaikki ovat. Kaikki ovat ystävällisiä toisilleen, ja fanit tässä kaupungissa ovat aivan mahtavia. Kovan työn tekeminen on helppoa, koska kaikki haluavat toimia niin.

Tämän paidan päällä pitäminen on hienoa (näyttää SaiPan logoa pelipaidassaan). Jos tässä ympäristössä ei hommat toimi, se johtuu sinusta, ei joukkueesta.

Viihdytkö asemassasi joukkueen ykköstykkinä?

Onhan se hienoa. Vitsailin eräänä päivänä, etten enää halua vaihtaa tavallisen väriseen kypärään (nauraa). On tavoitteena tehdä maaleja ja luoda paikkoja. Nautin kuitenkin ihan yhtä paljon, vaikken ollutkaan jäällä, kun Dave teki viimeisen maalin tyhjiin JYPiä vastaan.

Pidän voittamisesta ja tällaisessa joukkueessa olemisesta. Jos teen maaleja, niin se on hienoa. Jos joku muu tekee, olen onnellinen heidän puolestaan.

Kuvaile ketjuanne.

Yritämme luistella ja liikkua niin nopeasti, että näytämme neljältä pelaajalta kolmen sijaan! Tavoitteemme on olla nopeita ja kovia. Haluamme olla eräänlaisia keltaisia viivoja jäällä. Ei ole väliä, olemmeko harjoituksissa vai peleissä, nautimme maalienteosta.

Ja se näkyy.

Kyllä. Tämä on työtämme. Ei siinä ole mitään sen erikoisempaa. Tämä on yksinkertaisesti sanottuna hauskaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️