Montreal Canadiensin Max Pacioretty ja David Desharnais ovat ihmeissään siitä, miten Montrealin tähtihyökkääjä Thomas Vanek haluaa heidän pelaavan.

Brendan Gallagherin kanssa pelaaminen oli aivan erilaista kuin Vanekin. Gallagher halusi minun tulevan hänen avukseen kulmiin, mutta tilanne on täysin päinvastainen Vanekin kanssa. Hänen mielestä me pärjäämme sitä paremmin, mitä leveämmälle saamme vastustajan puolustuksen, Desharnais sanoi CBC:n toimittajan Ellliotte Friedmanin mukaan.

Myös Pacioretty hämmästelee Vanekin pelaamista.

– En ole ennen nähnyt kenenkään tekevän niin kuin Vanek tekee, Pacioretty totesi.

– Yksi asia, mikä on todella hämmästyttävää on se, että hän ei pidä mailansa lapaa jäässä, vaan odottaa maalilla syöttöä lapa ylhäällä. Täten Vanek yrittää välttää sitä, että vastustajan puolustajat sitoisivat hänen mailansa. Sitten kun syöttö tulee maalille, hän hutaisee kiekkoa, ei ohjaa. Siten hän saa lisää vauhtia kiekkoon, Pacioretty jatkoi.

Siirtotakarajalla New York Islandersista Canadiensin riveihin siirtynyt Vanek on ollut hyvä hankinta Montrealille. Hän teki 18 runkosarjaottelussa Montrealin paidassa 15 pistettä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Vanek teki neljään otteluun kolme pistettä.