Ensimmäistä kauttaan SaiPassa pelaava ja runkosarjassa mainiot 10+26-tehopisteet tehnyt Janne Tavi, 24, odottaa kuumeisena playoff-pelejä.

– Ihan hyvät fiilikset jäi (runkosarjasta). Sain pelata terveenä koko kauden, mikä oli erityisen hieno juttu. Pienten alkukankeuksien jälkeen pelikin lähti luistamaan, joten ihan tyytyväinen voi olla. Tilannetta helpotti myös se, että joukkueeseen oli todella helppo hypätä mukaan, Tavi kertoi seuran kotisivuilla.

SaiPa on ollut kauden ilopillereitä. Pienillä resursseilla hyvää työtä vuodesta toiseen tekevä seura ylsi runkosarjassa peräti neljänneksi ja saa kotiedun pleijareihin.

– Tosi hyvinhän se runkosarja meni. Pitkään kauteen mahtuu tietysti huippuja sekä laskuja, mutta mun mielestä pelattiin kuitenkin varsin ehjästi. Peli meni myös sopivassa määrin eteenpäin koko kauden ajan.

Tasaista vääntöä ennakkoon luvassa

Ainakin runkosarjasijoitusten perusteella JYP-sarjasta on tulossa tiukka vääntö. Tavi näkee joukkueissa samankaltaisuuksia.

– JYP sopii meille hyvin. He pelaavat vähän samanlaista kiekkoa kuin me, sillä joukkue on luisteluvoimainen ja tekee kovasti töitä. JYP tulee otteluiden alussa aina kovaa ja pakit rännittävät kiekkoa paljon, mikä tekee meidän pelaamisesta hankalaa.

– Meidän onkin oltava se joukkue, joka tekee enemmän töitä. Heidän heikkoutensa on ehkä puolustuspäässä, joten meidän on onnistuttava pitämään kiekkoa hyökkäysalueella mahdollisimman paljon.

Sarjan avauspeli on Lappeenrannassa perjantaina