KHL-seura Sibir Novosibirsk eteni ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon kaatamalla Ak Bars Kazanin otteluvoitoin 4-2-lukemin.

Joukkueen kantavia voimia on ollut suomalaismaalivahti Mikko Koskinen, joka on ennen puolivälieriä pudotuspelien kolmanneksi paras maalivahti sekä päästettyjen maalien keskiarvolla että torjuntaprosenteilla mitattuna. Koskinen siirtyi KHL-sarjaan syksyllä Bluesista, missä hän ehti pelata kaksi liigapeliä alkukaudesta.

Koskinen on päästänyt kuuteen pelaamaansa playoff-otteluun vain yhdeksän maalia selkänsä taakse eli 1,50 osumaa per ottelu. Nollapelejä kertyi yksi. Suomalaisen torjuntaprosentti on 94,7.

Koskinen oli runkosarjassa jo huippuvireessä. 41 ottelussa torjuntaprosentti oli 93,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,70.

Jukka Jalosen suojatti edellä

Edellä molemmissa tilastoissa ovat vain Lokomotiv Jaroslavlin Curtis Sanford (1,29/95,7) sekä SKA Pietarin Alexander Salak (1,42/96,3). Lokomotiv pudotti jatkosta hallitsevan mestariseuran Dinamo Moskovan 4-3-voitoin. Jukka Jalosen luotsaama SKA Pietari kellisti TsSKA Moskovan suoraan neljässä ottelussa. SKA ja Lokomotiv kohtaavat konferenssivälierissä.

Sibirin suomalaishyökkääjät Jori Lehterä, Jonas Enlund ja Jarno Koskiranta kuuluvat myös ehdottomasti onnistujiin jo tässä vaiheessa kautta. Sibir kohtaa jatkossa Metallurg Magnitogorskin.

Ensimmäiset konferenssivälieräottelut pelataan torstaina.