Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola näkee juuri valitun Leijonien olympiajoukkueen olevan todella iskukykyinen.

– Paras mitä jalkeille saadaan. Maalivahtiosasto on huippuluokkaa. Puolustus, vaikka se on herättänyt paljon keskustelua, tulee täyttämään paikkansa ja ketjuissa on voimaa, Kummola kertoi Leijonien olympiainfossa tiistaina.

Sotshin olympialaisissa nähdään viidettä kertaa peräjälkeen kaikki parhaat pelaajat, kun NHL-miehet ovat jälleen mukana. Pohjois-Amerikassa pelaavien miesten osallistuminen kisoihin oli pitkään vaakalaudalla, mutta viime vuonna viimein päästiin sopimukseen todella pitkien neuvottelujen jälkeen. Kummolan mukaan kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF pyrkii jatkossa saamaan nopeamman ratkaisun, joka kantaisi myös pidemmälle.

– Jatkossa pyritään saamaan NHL:n kanssa 10 vuoden sopimus olympiakisoista ja Sotshissa on tarkoitus neuvottelut aloittaa. Tavoite on saada ne päätökseen seuraavan vuoden aikana siitä, Kummola paljastaa.

Lisää Kummolan mietteitä mm. nuorten MM-menestyksestä ja tulevaisuuden näkymistä suomalaisessa kiekkoilussa Leijonat.com-sivuston pidemmässä videohaastattelussa.