Tuomo Ruutun edustama Carolina Hurricanes haki maanantaina Vancouverissa jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Se jäi kuitenkin haaveksi, kun isäntäjoukkue Canucks jatkoi oman voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. SuomiKiekko-sivusto tapasi ottelun jälkeen Tuomo Ruutun.

Carolina Hurricanes on tehnyt viimeisen viikon aikana hyvää nousua kohti idän pudotuspelisijoja. Voitot Washingtonissa, Nashvillessa ja kotona sarjan suosikkeihin kuuluvasta San Josesta nostivat ’Canesin jo viivan päälle.

Nousukiito katkesi kuitenkin ainakin toistaiseksi maanantaina, kun se kompastui Canucksiin vierasjäällä lukemin 0-2.

Maanantaina Hurricanesin ongelmaksi koitui maalinteko. Vancouverin ruotsalaisvahti Eddie Läck nousi uransa ensimmäisessä kotiavauksessa kentän hahmoksi nollaamalla kolmessa edellisessä ottelussa neljätoista maalia tehneen Carolinan 31 torjunallaan.

– Ei jäänyt lasten lapsille kerrottavaa, kun ei saatu paikoista maaleja. Ilman maaleja on aika paha voittaa, Tuomo Ruutu kommentoi tuoreeltaan ottelua Carolinan pukuhuoneessa SuomiKiekko-sivustolle kamppailun tauottua.

”Rystylle ja yläpeltiin”

Ottelu Vancouverissa oli Carolinalle parin eteenpäin otetun askeleen jälkeen yksi taaksepäin. Kuusitoista tehtyä maalia neljään edelliseen otteluun sai jatkokseen nollan. Silti isossa kuvassa Hurricanesin hyökkäyspeli on ollut viime viikkoina parempaa. Siitäkin huolimatta, että ’Canesin ylivoima on NHL:ssä sijalla 27.

– Ylivoima takkuaa edelleen. Sen vuoksi on menetetty paljon pisteitä. Muuten hyökkäyspeli on ollut nyt viime aikoina parempaa. Puolustajat tukevat nyt hyökkäyksiä paremmin kuin aiemmin. Tässä liigassa on vaikea saada ylivoimahyökkäyksiä jos pakit eivät hyppää mukaan toiseen aaltoon, Ruutu pyöritteli.

Eric Staalin ja Jeff Skinnerin ketjussa pelanneella Ruutulla itsellään oli kaksi hyvää paikkaa, molemmat reboundista, tasoittaa ottelu 1-1:een, mutta molemmat laukaukset jäivät Canucksin ruotsalaisvahdin, Eddie Läckin, patjoihin.

– Etenkin siinä kolmannen erän paikassa olisi pitänyt olla malttia. Olisi pitänyt kääntää rystylle ja laittaa yläpeltiin, Ruutu hymyili.

Tappiosta huolimatta Carolina jatkaa idässä hyvin pudotuspeliviivan tuntumassa yhdeksäntenä tasapisteissä Rangersin kanssa. Vancouverista joukkue jatkoi jo maanantai-iltana matkaa Edmontoniin, missä se kohtaa tiistaina Oilersin.

– Hyvin ollaan pudotuspelitaistelussa, mutta vähän pitäisi pystyä tekemään kaulaa viivaan. Muuten se on sitä, että voitat muutaman, häviät muutaman etkä pääse yhtään hengähtämään. Katsot ohjelmaa, paha, paha, paha… tässä liigassa ei ole helppoja pelejä. Noh, tästä lähdetään Edmontoniin. Ei tämä niin huono peli ollut, hyväntuulinen Ruutu päätti.

Kiekko isälle

Vancouverille voitto oli jo viides peräkkäinen, vaikka väsynyt joukkue ei todellakaan yltänyt ottelussa parhaimpaansa. Kotijoukkueen hahmoksi nousi 31 kertaa torjunut kakkosvahti Eddie Läck, joka pelasi nollapelin NHL-uransa ensimmäisessä kotiottelussa.

– Isäni saa tämän muistokiekon. Olen varma, että hän katsoi Ruotsissa ottelua. Hän on varmasti todella iloinen puolestani. Väsynyt, mutta iloinen. Hänellä on mukava työpäivä tänään, Läck fiilisteli.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala