Donbass Donetskin alkukausi on alkanut vähintäänkin kohtuullisesti.

Läntisen konferenssin kuudes sijaa irtoaa tällä hetkellä 31 pisteellä ja joukkue on hyvässä vauhdissa matkalla pudotuspelejä kohti.

Suomalaishyökkääjä Teemu Laine näkee, että Donetskilla on hyvät mahdollisuudet menestyä tällä sesongilla.

– Kausi on vielä edessä, mutta meillä on hyvä joukkue. Pitäisi saada kaikki äijät kuntoon – meillä on paljon loukkaantumisia ja kentät on elänyt koko ajan, Laine sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Pyritään hakemaan koostumuksia. Mahdollisuudet meillä on mihin vaan, mutta edessä on vielä pitkä matka.

Laine on sopeutunut mainiosti uuteen joukkueeseen. Vielä viime kaudella mies kiekkoili Dinamo Minskissä.

– Ihan hyvin (sopeutuminen). Totta kai siinä on aina uusia kenttäpelaajia ja siinä menee aikaa löytää kemiat uusien pelikaverien kanssa. Ja niin kuin sanoin, niin meillä on ollut niin paljon loukkaantumisia, niin ketjut ovat eläneet tosi paljon.

– Ihan ok mennyt. Rimoihin on paukkunut paikat eli pitäisi vaan saada kehikkojen sisään.

Minskissä katsojaluvut olivat isompia kuin ukrainalaisseurassa. Sen sijaan Donbassilla on aineksia parempaan menestykseen, tuumaa Laine.

– Minski oli hienoa aikaa. Siellä oli aina kotipeleissä täysi tupa eli 15.000 (ihmistä) – siellä oli hieno pelata. Hyvin on Donetskissakin alkanut lätkäkulttuuri kasvamaan.

– Jos vertaa, niin joukkue on Donetskissa vahvempi. Meillä on kolme ykköskenttää. Vahva joukkue, mutta pitää päästä voittojen tielle.

Marina Mukhametzyanova, Kazan