Sunnuntaina käytävän NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden kärkivuorojen valintoja on spekuloitu jo pitkään eri medioissa.

Pitkään vaikutti siltä, että WHL-liigan Portland Winterhawkseja viime kaudella edustanut lupaava puolustaja Seth Jones olisi ykkösvalinta.

Tilanne on kuitenkin muuttunut, kun ykkösenä varaavan Colorado Avalancen päävalmentaja Patrick Roy ja seuran urheilutoimenjohtaja Joe Sakic ovat liputtaneet vahvasti QMJHL:n Halifax Mooseheadsin riveissä pelanneen hyökkääjän Nathan MacKinnonin perään.

17-vuotias sentteri on noussut monilla eri listoilla ykkösenä meneväksi, minkä myös yksi NHL scoutti allekirjoittaa Toronto Sunille.

– Pojalla on niin paljon potentiaalia, että hänen ohittaminen on liian vaikeaa. Hänen MVP-tason suoritus Memorial Cupissa muita kovia junioriseuroja vastaan osoitti vain sen kuinka valmis hän on NHL:ää varten. Avalancen päävalmentaja Roy valmensi häntä vastaan Quebecin liigassa, joten hän tietää tarkalleen millainen pelaaja MacKinnon on, scoutti kertaili lehdelle jatkaen:

– Avalancella on senttereitä kuten Paul Stastny, Matt Duchene ja Ryan O’Reilly, mutta Stastnyn päivät alkavat olla ohi seurassa. Hänellä on enää vuosi 6,6 miljoonan dollarin sopimusta jäljellä. Duchene ja MacKinnon tekisivät varmasti vakuuttavaa jälkeä keskushyökkääjäosastolla. Mutta ylipäätänsä ei edes pysty opettamaan tuollaista taitoa, mitä MacKinnonilla on käsien ja maalivainun suhteen. Se on Jumalan antamaa lahjakkuutta.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.