Leijonien laitahyökkääjä Janne Pesonen kertoi SuomiKiekko-sivuston haastattelussa, mihin joukkueen ykkösnyrkin hyvä kemia perustuu. Pesonen mainitsi myös, että leijonalaumalla löytyy edelleen monessa asiassa viilaamista.

Pesosen mukaan MM-kotikisojen mediamyllerrys ei juuri joukkueen sisällä näy – paitsi ehkä Joni Ortion kohdalla, joka kertoo ilmeisesti huonoja vitsejä pukukopissa.

Olette saaneet lyhyessä ajassa rakennettua hyvän kemian ketjuunne. Miten olette saaneet rakennettua paketin toimivaksi näin nopeasti?

Se on taas hyvä kysymys. Jos sen aina tietäisi, niin se rakennettaisiin välittömästi joka ketjussa. Se on yleensä pienistä asioista kiinni.

Meillä on alusta asti tosi hyvin lähtenyt tämä juttu rullaamaan. Pelityylit sopivat hyvin yhteen.

Voisitko hieman avata, miten täydennätte toisianne?

Se tulee vähän luonnostaan. Toki molemmat kaverit ovat tuttuja jätkiä monen vuoden varrelta. Tavallaan tietää sen, miten he pelaavat, jolloin pystyy vähän ennakoimaan – tietää, missä toinen liikkuu milloinkin ja mihin hän meinaa mennä.

Leijonat voi varmasti vielä parantaa nykyisestä. Mihin asioihin nyt kiinnitetään huomiota?

Varmaan vähän suoraviivaisuutta lisää. Pikkuisen välillä mennään kulmiin ja jää kuti piippuun muutamissa paikoissa.

Sellaista pikkuviilausta löytyy varmasti monessakin asiassa. Kiekon kanssa pystytään olemaan vähän huolellisempia, ja puolustamaan pystymme vielä tarkemmin.

Käsillä on lyhyt turnaus, eikä yksittäisiin asioihin ole hirveästi aikaa paneutua. Miten valmentajat tuovat asioita esiin ja miten niitä lähdetään kehittämään?

Tuollaiset pelitaktiset jutut katsotaan yleensä videolta läpi ja katsotaan sieltä, miten ne kuuluu tehdä oikein. Totta kai se lähtee myös jokaisesta itsestään. Täytyy valmistaa itsensä ja olla valmiina tekemään niitä asioita niin kuin on sovittu.

Leijonat on nyt toista vuotta putkeen MM-kotikisojen mediamyllerryksessä. Onko joukkueen ensikertalaisissa näkynyt ylimääräistä liikehdintää?

Ei siellä ole mitään sen ihmeempää jännitystä.

Ortion Jonia ehkä varmaan vähän jännittää. Hän kertoo niin huonoja läppiä tuolla pukukopissa. Eiköhän hänkin tuosta vielä rentoudu.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)