Yksi mielenkiintoisimpia nimi Leijonien Tanskan leiriryhmässä on maalivahti Mika Järvinen.

HPK-vahti meinattiin jo pitkään leimata ikuiseksi lupaukseksi. Tämä kausi Kerhossa oli kuitenkin kaikin puolin huikea. Samalla torjuja otti viimeiset askeleet kohti liigan huippuvahteja.

– Viime syksy oli kaikkiaan aika raskas paketti, mutta lopulta laiva lähti kääntymään oikeaan suuntaan. Niinhän se on, että isot laivat kääntyvät vähän muita hitaammin, mutta päätyvät lopulta oikealle reitille, Järvinen naurahti Unibetin tiedotteessa.

– Jotain tässä on tehty oikein, sen uskallan sanoa ääneen. Ehkäpä minäkin olen viimein kasvanut aikuiseksi ja se saman aikuismainen tekeminen on tarttunut myös maalivahdin töihin. Olihan se korkea aikakin.

Hämeenlinna heräsi jälleen

Myös joukkueelle kausi oli tärkeä, vaikka taival pudotuspeleissä tyssäsi jo puolivälierissä.

– Kausi oli samanaikaisesti haastava, mutta antoisa. Vaikka tipuimmekin ulos pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin mielestäni hämeenlinnalainen jääkiekkokulttuuri heräsi uudestaan henkiin tällä kaudella, Järvinen pohti.

Sen myötä maajoukkueen mukana onkin enemmän kuin motivoitunut maalivahti.

– Ei minulla ole mikään kiire kesälomalle vielä. Tuntuu loistavalta jatkaa pelejä maajoukkueen mukana ja nyt vain nautitaan, hei! Ja otetaan tietysti kiekkojakin kiinni, Järvinen päätti.