Ak Bars Kazan ja Salavat Julajev Ufa mittelivät lauantaina tiukasti voitosta KHL:n itäisen konferenssin viidennessä välierässä.

Maalihanat aukesivat suomalaisen toimesta, kun kotijoukkue Ak Barsin Jarkko Immonen heilutti verkkoa Janne Pesosen ja Dmitri Obuhovin syötöstä. Aleksandr Svitov toi Ufan tasoihin ennen kuin siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä mentiin myös veljellisen tasaisessa tahdissa ja maalinteossa onnistui ainoastaan Kazanin Ilja Nikulin. Kolmatta erää oli pelattu ainoastaan 12 sekuntia, kun Ufan Igor Musatov niittasi 2-2:een.

Ajassa 47.06 syttyi punalamppu, kun Nikulin osui jo toistamiseen Ak Bars -fanien riemuksi. Salavat ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli jälleen tasoihin – 3-3 Stefan Ruzickan voimin pelikellon raksuttaessa 55.38.

Ottelussa mentiin lopulta jatkoajalle ja ratkaisevan 4-3osuman merkkautti Kazanin Aleksei Morozov ajassa 69.45.

Suomalaispelaajista pisteittä jäivät Kazanin Niko Kapanen sekä Ufan Antti Pihlström. Salavat-vahti Iiro Tarkki merkkautti 27 torjuntaa, kun taas Ak Barsin Jani Nieminen istui popcorn-osastolla.

Otteluvoitot ovat Kazanille 3-2 ja jatkoon pääsee neljällä kiinnityksellä. Seuraava mittelö pelataan maanantaina Ufassa.