Leijonien ja SM-liigaseura Jokereiden luottopakkeihin kuuluva Ossi Väänänen on päässyt viime vuodet seuraamaan läheltä Jarmo Kekäläisen työjälkeä.

Kokenut kiekkoammattilainen hehkuttikin Kekäläisen tuoretta valintaa Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajaksi. Jokereissa valinta otettiin kapteenin mukaan innolla vastaan.

– Kaikki ovat erittäin ylpeitä Kekäläisestä ja siitä, että hän on ollut melkein kolme vuotta täällä ja tehnyt hyvää duunia, Väänänen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Kyseessä on niin historiallinen ja iso juttu. Upeaa.

Valinta, jota ei Suomessa vielä osata ymmärtää

Kekäläinen on ensimmäinen eurooppalainen, joka nousee NHL:ssä toimitusjohtajaksi asti. NHL:ssäkin pelannut Väänänen myöntää kyseessä olevan juttu, mitä on Suomessa vaikea ymmärtää.

– En usko, että täällä ihan tajutaan, kuinka valtava juttu se oikeasti on. Koska se on todella merkittävä asia. Se on myös Suomen jääkiekolle todella iso juttu.

– Nostan hattua, että Columbuksessa näinkin rohkea veto palkata eurooppalainen. Toisaalta kenellekään Jarmon tunteville tämä ei tullut yllätyksenä, Väänänen jatkoi.

Erityisesti se työ, jota Kekäläinen on vuosikaudet tehnyt Pohjois-Amerikassa, on jäänyt Suomessa varjoon.

– Hän on ollut arvostettu jo pidempään, koska on jo kauemman aikaa tehnyt työtä siellä ja tutustunut ihmisiin. Ja ennen kaikkea tehnyt laadukasta työtä – erinomaisia varauksia ja muuta, Väänänen muistutti ja jatkoi.

– Uskon, että ihmiset tulevat vielä tajuamaan, kuinka iso asia tämä on. Jarmo on kuitenkin tuohon ammattiin vieläpä kohtuullisen nuori.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo), Turku