Neljän suomalaispelaajan Ak Bars Kazan jyräsi KHL:n pudotuspeleissä seuraavalle kierrokselle otteluvoitoin 4-0 Neftehimik Nitzhnekamskista.

Tiistain neljännessä pelissä ratkaisua haettiin aina jatkoeristä asti, kun lopulta ajassa 92.39 Ak Barsin latvialaishyökkääjä Lauris Darzins ratkaisi pelin päivän vierasjoukkueelle.

Suomalaispelaajat olivat hyvin esillä päivän ottelussa. Niko Kapanen syötti kazanilaisten 1-0-maalin ja Janne Pesonen viimeisteli 2-1-johtomaalin. Päätöserässä Neftehimikin Oskar Osala teki esityön joukkueensa 2-2-tasoitukseen, mikä nosti vielä joukkueen jatkoajalle, mutta lopulta kesäloma koitti Osalalle ja kumppaneille.

Pesosen kanssa Ak Barsin kakkosketjussa pelannut Jarkko Immonen ei päässyt tehomerkinnöille, mutta istui pari kahden minuutin jäähyä kolmannessa erässä, mitkä hänen joukkueensa kuitenkin selvitti. Joukkueen suomalaisvahti Jani Nieminen ei pukenut otteluun.

Ak Bars oli runkosarjassa itäisen konferenssin ykkönen ja kohtaa seuraavalla kierroksella heikoimmin runkosarjassa sijoittuneen jatkajan.