Barys Astanassa alkukauden pelannut Ruotsin NHL-tähti Victor Hedman jakaa mielellään kehuja joukkueensa suomalaistorjujalle.

Teemu Lassila vaihtoi täksi kaudeksi seuraa KHL:n sisällä. Kazakstaniin muuttanut suomalaistorjuja on ollut tärkeä tuttu Hedmanille vieraassa ympäristössä.

– Onhan se todella tärkeää, että on edes joku tuttu. Teemu on huipputyyppi. Hän ei juuri puhu ruotsia, mutta olemme pelanneet vastakkain Elitserienissä jokunen vuosi sitten, Hedman kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Moskovan EHT-turnauksessa tähdistökentälliseen valittu ruotsalaistähti jakoi kehuja Lassilan merkitykselle varsinkin maajoukkuetaukoa edeltäneissä peleissä.

– Hän on varma torjuja. Varsinkin viime aikoina hän on ottanut paljon tärkeitä torjuntoja, jotka ovat auttaneet meidät voittoon.

Nuuskakuriirin hommia

Barys Astanan alkukausi oli vaikea. Tappiot seurasivat toisiaan eikä peli kulkenut alkuunsakaan. Myös isolla rahalla joukkueeseen hankittu Lassila sai paljon kritiikkiä.

– Teemu on moderni torjuja, joka pelaa varmalla tyylillä. Meillä on tällä hetkellä kaksi todella hyvää maalivahtia, jotka ovat auttaneet meitä saamaan pelimme kuntoon. Olemmekin pelanneet varsinkin viimeaikoina hyvin.

Joulu Kazakstanissa on varmasti melkoinen kokemus. Hedman paljasti mielenkiintoisen lahjan, jota suomalaistorjuja odottelee ruotsalaiselta.

– Lupasin itse asiassa hakea kotoa hieman nuuskaa hänelle maajoukkuetauon aikana, joten hän ehkä odottaa jälleennäkemistämme vielä enemmän, puolustaja hekotteli makeasti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Moskova

Lue lisää Victor Hedmanin alkukaudesta tiistaina SuomiKiekko-sivustolta.