Edelliskaudella läpimurtonsa SM-liigaan tehnyt JYP-puolustaja Kristian Näkyvä on noussut kotimaisessa liigassa siniviivalingoksi.

Joukkueena JYP aloitti kauden vahvasti ja samalla jyväskyläläisseuran takalinjoilla Näkyvä paukutti tehoja illasta toiseen.

– Onnistuin hyvin heti alussa ja joukkueenakin meni niin mainiosti. Esimerkiksi ylivoima rullasi erittäin hyvin, Näkyvä kertasi alkukauden marssia SuomiKiekko-sivustolle.

– Silloin pisteitä tuli välillä aika helposti, mutta toisaalta kun tekee kunnolla hommia, niin kyllä ne palkinnot sieltä tulevat, 22-vuotias puolustaja jatkaa.

Kausi eteni ja niin Näkyvä kuin JYP kohtasivat haasteita. Silti peruspelaaminen pysyi Näkyvän mukaan hyvällä tasolla.

– Ehkä marraskuun puolella alkoi tuntua vähän vaikeammalta, mutta siihen tuli maajoukkuetauko väliin, joka teki hyvää.

Joulukuun tauolle jyväskyläläisjoukkue lähti sarjataulukon kolmannelta sijalta. Meneekö alkukauden arvosana kiitettävän puolelle?

– Kyllä siinä arvostelussa voi vähän ankarampi olla. Ehkä sinne seiskan ja kasin väliin sanoisin. Kyllä siinä suorittamisessa on vielä paljon petrattavaa, Näkyvä vastaa.

– Toki sarja on tosi tiukka ja vaikeahan siinä on olla mitenkään ylivoimainen tai muuta. Kaikki joukkueet ovat tasaisia. Siitä voi olla iloinen, että miten meillä on nyt mennyt.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)