Keskiviikon Mestis-kierroksella kaukalossa nähdään mielenkiintoinen debytantti, kun lähes 250 NHL-ottelun Jesse Winchester pukee ensimmäisen kerran TUTO-paidan ylleensä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi kokeneen NHL-hyökkääjän ennen ensimmäistä peliä uudessa seurassaan.

– Kiva päätä pelaamaan jälleen isossa hyökkäävässä roolissa. Hienoa saada taas kunnolla vastuuta. Toivottavasti pystyn tuomaan samoja juttuja peliini kuin juniorivuosinani. Samalla haluan saada myös tehoja aikaiseksi, Winchester puhisi uudessa ympäristössä.

TUTOssa tarjolla onkin melkoisen iso rooli. Antti Virtasen ja Derek Famularen keskellä ykkösessä aloittava kanadalainen odotteli jo innolla ensimmäistä peliään pitkään aikaan.

– NHL:ssä olen hoitanut pidempään puolustavaa roolia. Täällä on heti tarjolla isoa vastuuta kärkiketjuissa, joten toivon pystyväni tuomaan pisteitä ja tehoja, hyökkääjä myhäili.

Vihdoin terve

Winchester sai tuta viime kaudella kiekkoilijan yhden painajaismaisimmasta vammoista, aivotärähdyksen. Loukkaantuminen veikin lähes koko kauden parhaan terän ja kaudesta tuli hyökkääjälle melkoisen repaleinen.

– Viime kausi oli kaiken kaikkiaan todella rankka. Menetin suurimman osan peleistä aviotärähdyksen vuoksi. Sen takia koko NHL:n työsulku on ollut todella raskasta, kun ei ole päässyt pelaamaan ja aloittamaan alusta.

Sen takia uuteen tarjoukseen olikin äärimmäisen helppo tarttua.

– Olen kuitenkin kiitollinen, että olen nyt terve ja pystyn pelaamaan. Tämä on siinä mielessä hyvä mahdollisuus itselleni päästä taas pelaamisen makuun kiinni, Winchester kertaili.

– Kun tarjous tuli, siihen oli helppo tarttua. Haluan vain pelata, pelata ja pelata, Ottawassa NHL-uransa pelannut kanukki jatkoi.

Tutuilta briiffiä Suomesta

Vain kertaalleen Euroopassa käynyt Winchester ei ole Tukholman NHL-peliä lukuun ottamatta käynyt lähelläkään Suomea. Mistä hyökkääjä keksi tarttua tarjoukseen?

Jarkko Ruutu oli Ottawassa yksi läheisimpiä ystäviäni. Olen jutellut hänen kanssaan paljon. Sen lisäksi JYPin Jason Lepine on äärimmäisen hyvä ystäväni kotona. Olin häneen paljon yhteyksissä ennen tänne tuloani.

Viime kaudella 32 ottelua pelaamaan päässyt kohtuullisen monipuolinen hyökkääjä on pelannut viimeksi kunnollisen pelin huhtikuussa. Pitkähkö tauko voikin näkyä alussa.

– Alkuun meno voi tuntua hieman ruosteiselta tauon jälkeen. Tiedän kuitenkin, kuinka tätä lajia pelataan ja tarkoitus on parantaa päivä päivältä.

Kauaa ei tarvitse pelaamista kuitenkaan odotella. Alkuun onkin tarjolla heti melkoinen superrysäys.

– Kolme peliä neljään päivään tulee olemaan melko haasteellista fyysisesti, mutta sen takia täällä ollaan. Pelaamassa jääkiekkoa.

Ilari Isotalo, Turku