Venäläinen Izvestija-lehti esittää hurjan väitteen Jukka Jalosen edeltäjän tshekkivalmentaja Milos Rihan potkuista viime sunnuntaina.

Pietarin SKA voitti sunnuntaina Vitjaz Tshehovin maalein 4-3, mutta sekään ei auttanut tshekkivalmentajaa. Izvestijan mukaan potkujen syynä ei ollut suinkaan venäläisen valtamedian spekuloimat valmentajien ja pelaajien väliset konfliktit, vaan pikemminkin seurajohdon päsmäröinti pelillisissä asioissa.

Lähteen mukaan Vitjaz-ottelun toisella erätauolla tapahtui Rihan kannalta ikävä asia. SKA oli tuolloin tappiolla maalein 0-2, kun Riha kohtasi pukuhuoneessa seurajohdon. Riha sai seurajohdolta käskyjä peliin liittyen, mutta jätti toteuttamatta ne.

Izvestijan mukaan nämä faktat ovat seuran sisältä. SKA:n seurajohto ei ollut tyytyväinen Rihan pelitapaan ja erotti välittömästi Vitjaz-pelin jälkeen hänet – siitäkin huolimatta, että SKA voitti kyseisen matsin maalein 4-3.

Ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa Riha oli vielä SKA:n pääkäskijä. Riha sai kuulla jo hallilla potkuista välittömästi mediatilaisuuden jälkeen. Seurajohto odotti tshekkikoutsia pukuhuoneessa, jossa hänet erotettiin.