Philadelphia Flyersin tähtihyökkääjä Claude Giroux rupesi ahneeksi eikä näin ollen saanut kontrahtia KHL-seura Avangard Omskiin.

Venäläinen Sport-Ekspress uutisoi, että Giroux ja Avangard olivat tehneet jo esisopimuksen, joka purkautui pelaajan kohtuuttomiin palkkavaatimuksiin.

Vinkkejä neuvotteluihin Giroux sai Kladnossa työsulun ajan pelaavalta tshekkilegenda Jaromir Jagrilta (lue uutinen). Kaksikko pelasi viime sesongilla Philadelphiassa ja Jagr kehotti menemään Omskin suuntaan, mikäli Giroux haluaa tienata jotain. Jagr tiesi mistä puhui, sillä mies tahkosi useita vuosia Avangardissa miljoonia vuollen.

Avangardin seurajohto odotti, että Giroux lentäisi Omskiin, mutta NHL:n pistepörssin kolmonen piipahtikin tshekkiveteraani Jagrin juttusilla, minkä jälkeen hän esitti tähtitieteellisen summan omskilaisseuralle.

Oli täysin selvää, että Avangard ei kykene samanlaisiin summiin, mitä sen pahimmat KHL-kilpailijat. Giroux vaati samaa liksaa kuin mitä saavat Aleksand Ovetshkin, Ilja Kovaltshuk ja Jevgeni Malkin omissa KHL-seuroissaan. Eikä nyt puhuta mistään karkkirahoista.

ESPN:n mukaan Giroux olisi suuntaamassa Saksan DEL-liigan Eisbären Berlinin riveihin NHL:n työsulun ajaksi.