Dinamo Minskistä potkut saanut suomalaispäävalmentaja Kari Heikkilä odottaa uusia työtarjouksia, kuten suomalaisluotsi jo aiemmin ilmaisi.

Heikkilä sai monoa viime viikon perjantaina heikosti sujuneen KHL-alkukauden takia ja samaan syssyyn hän totesi, ettei halua jatkaa myöskään Valko-Venäjän maajoukkueen luotsina. Heikkilän mukaan ei olisi järkevää, että Dinamosta potkut saatuaan hän jatkaisi maajoukkuepestissään (lue uutinen).

Valko-Venäjän jääkiekkoliitto on ottanut Heikkilän tapauksessa aikalisän, sillä se haluaa tarkasti pohtia vaihtoehdot. Heikkilällä on kuitenkin pitkä kontrahti ja se kattaa Valko-Venäjän järjestämät MM-kisat vuonna 2014.

– Olemme neuvotteluyhteydessä ja tällä hetkellä Kari ajattelee asiaa. Olemme ottaneet aikalisän, mutta olemme myös jo miettineet Heikkilän mahdollista korvaajaa. Tämä aikalisä on nyt tarpeen, jotta ymmärrämme missä tilanteessa olemme, Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Jevgeni Vorsin sanoo Goals-lehdelle.

– 25. lokakuuta – se on vain aikamääre, jonka me nyt tarvitsemme. Luulen, että tämän kuun loppuun mennessä selvitämme monia kysymyksiä. Tähän sisältyy myös Heikkilän asema.

Valko-Venäjän kiekkoliitto hyväksyi aikanaan Heikkilän kaksoispestin, sillä Dinamo Minskissä pelaa useita maajoukkuepelaajia. Viime MM-kisoissa lähes puolet valituista oli juurikin minskiläisseurasta. Mikäli joku SM-liigan seura haluaisi pestata Heikkilän, joutuisi Valko-Venäjän kiekkoliitto uuden tilanteen eteen, sillä tällöin seurapesti ei palvelisi maajoukkueen etua.