Ässät ilmoitti alkuviikosta, että New York Islandersiin täksi kaudeksi sopimuksen tehnyt Jesse Joensuu pelaa työsulun ajan porilaisryhmässä. Joensuu on Ässä-kasvatti ja lähti seurasta rapakon taakse kauden 2007-08 jälkeen.

Mies palasi vaihtelevan menestyksen jälkeen Eurooppaan viime kaudeksi, mutta hyvät esitykset Ruotsin liigan HV71:ssä ja Leijona-paidassa tarkoittivat paluuta NHL:ään. Nyt työsulku viivästyttää NHL-comebackia ja Joensuu on sen ajan täysin sitoutunut patapaitaan.

– Epäselvä tilanne NHL:ssä ei haittaa keskittymistäni mitenkään. Kaikki keskittymiseni on siinä, että pärjätään Ässien kanssa. NHL voi alkaa ihan koska tahansa, mutta en pysty vaikuttamaan itse siihen asiaan mitenkään, Joensuu kertoi Ässien kotisivuilla.

Ei aivan pystymetsästä

Joensuu on harjoitellut joukkueen kanssa useamman viikon, joten hyvä tuntuma joukkueen pelitapaan on olemassa.

– Siitä on paljon apua, että olen tutustunut joukkueeseen ja olen saanut harjoitella yhdessä heidän kanssaan. Koossa on hyvä ryhmä ja seura on kehittynyt valtavasti siitä, kun lähdin täältä vuonna 2008.

– Heti kun pääsin harjoittelemaan Ässien mukana, huomasin että olen koko sydämeltäni tässä mukana. Ässissä pelaaminen herättää minussa valtavia tunteita.

Joensuun ensimmäinen peli uus-vanhassa seurassa on lauantainen kotiottelu HPK:ta vastaan.