Suomalaisvalmentaja Raimo Summanen jakaa voimakkaasti mielipiteitä.

Summasen toimintatavat tähtäävät vain yhteen asiaan eli menestymiseen. Tällöin rapatessa roiskuu, sillä Summanen ei suostu kompromisseihin, mistä osoituksena shokkiero KHL-seura Avangard Omskista ainoastaan noin viikko ennen harjoituskauden alkua (lue uutinen).

Pelaajilla on samalla tavalla eriäviä mielipiteitä Summasesta. Joku pitää häntä hulluna, joku ainoastaan vaativana koutsina, mutta yhtä kaikki tulokset puhuvat puolestaan ja siksi Summanen ei jää työttömäksi valmennushommista.

Jos et pelaajana pääse Summasen ”suosioon”, niin lopputulemana on yleensä ”koirankoppi” tai potkut, kuten kävi toissa kaudella Denis Kuljashille. Venäläispuolustaja sai lopulta lähteä ja viime kaudella mies tahkosi jo Ak Bars Kazanissa. Summasesta Kuljashilla ei ole hyvää sanottavaa.

”Summanen ei halunnut minua joukkueeseensa”

– Kuten Summanen itse sanoi – menin hänen kouluun. Kävi niinkin, että minua oltiin potkimassa kolme kertaa ulos joukkueesta yhden viikon aikana. Saatoimme katsoa videota ottelun jälkeen ja yhtäkkiä se video pysäytettiin ja Summanen sanoi ”Denis Kuljashin täytyy lähteä”. Summanen ei halunnut minua joukkueeseensa. Ja niin myös tapahtui, Kuljash avautuu Sportlarille.

Summanen siis erosi äskettäin omskilaisseuran palveluksesta ajauduttuaan törmäyskurssille seurajohdon kanssa. Kuljashilla on asiaan oma mielipiteensä.

– Sikäli kuin tiedän, Summanen sanoi, että joko hän lähtee tai Frolov. Summanen on vaikea, mutta erittäin viisas ihminen. Katsokaa mitä Avangard saavutti hänen johdollaan.

Venäläismediassa on spekuloitu paljon Summasen syistä erota. Lähteiden (lue tästä) mukaan suomalaisluotsi olisi halunnut päästä eroon Kuljashin mainitsemasta kallispalkkaisesta hyökkääjästä Aleksandr Frolovista. Edelleen suomalaispuolustaja Anssi Salmela olisi saanut Summasen puolesta mennä muualle. Lisäksi Summanen olisi halunnut Leijona-hyökkääjä Niko Kapasen, joka jatkaa kuitenkin Ak Bars Kazanissa, kuten jo uutisoimme.