KalPa hankki tulevaksi kaudeksi vahvistuksekseen kuopiolaislähtöisen Jukka Voutilaisen, 32.

Voutilainen pelasi 2000-luvun alkupuolella SM-liigaa HPK:ssa ja Jokereissa. Viimeiset kuusi vuotta meni Elitserienissä ennen kuin hän otti kutsun KalPasta vastaan.

Voutilainen näkee joukkueessa olevan hyvää virtaa kohti tulevaa kautta.

– Kyllä kaikesta tekemisestä pystyy aistimaan, että täällä joukkueella on korkeat tavoitteet ja täällä halutaan voittaa mestaruus, Voutilainen kertoo KalPan kotisivuilla.

– Joukkueessa että koko organisaatiossa on hyvä yhteishenki päällä, sillä kaikkien tekemiset vaikuttavat kuitenkin kaikkeen. Joukkueessa on kokonaisuutena laadukas ja monipuolinen pelaajamateriaali, josta löytyy runsaasti kiekollista taitoa ja nopeutta.

Voutilainen itse hallitsee sekä keskushyökkääjän että laitahyökkääjän pelipaikat. Viimeinen kuudesta kaudesta HV-71:ssä tuotti 52 ottelussa pisteet 14+19=33.

– Itse pyrin tuomaan tietysti hyökkäyspeliin maalintekotaitoa, hyvää liikettä ja kovaa taistelutahtoa ja olemaan siten esimerkkinä muille.

– Uskon myös kokemuksestani olevan hyötyä, sillä olen tottunut pelaamaan kovia pelejä ennenkin ja tiedän, mitä se voittaminen vaatii.

Kalpa pelaa ensimmäisen harjoitusottelun Kärppiä vastaan 10. elokuuta, jonka jälkeen he aloittavat kahdeksan ottelun rupeaman European Trophy-turnauksessa 17. elokuuta alkaen.