Erikoishaastattelussa KHL:ään suuntaava Ville Hostikka: "Nyt on näytönpaikka"

Maalivahti Ville Hostikka solmi perjantaiaamuna KHL-sopimuksen HC Slovan Bratislavan kanssa, kuten uutisoimme.

Nyt suomalaistorjuja kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa tuntemuksiaan vain hetki kontrahdin allekirjoittamisen jälkeen.

Millaiset tunnelmat sinulla on, kun takataskussa on uunituore KHL-sopimus?

– Hyvät fiilikset tässä kieltämättä on. Puolitoista vuotta sitten en olisi uskonut tähän. Jotain on tehty Oulussa ja Kärpissä oikein. Pitkään tätä sopimusta tuli mietittyä. Nyt minulla on näytönpaikka. Olo on myös helpottunut päätöksen jälkeen.

Milloin lähdet Bratislavaa kohti?

– Tiistaina pitää olla paikan päällä ja aamulla ilmeisesti lähtö siihen suuntaan. Tiistain jälkeisistä tapahtumista minulla ei ole haisuakaan. Lääkärintarkastus taitaa olla ainakin silloin tiistaina tiedossa. Harjoitusohjelmat ja muut toiminnot selviävät vasta sitten.

Millaisia ajatuksia sinulla on KHL:stä?

– Kova sarja se tietenkin on. Hirveästi en ole aiemmin sarjaa seurannut. Minulla ei ole oikein minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Siinä mielessä pääsen puhtaalta pöydältä liikkeelle. Nyt ei ole paineita ja pitää vain napsia kiekkoja kiinni. Silloin tulee parasta, kun saa keskittyä omaan tekemiseen.

Onko joukkueenjohto viestittänyt tulevan kauden tavoitteita?

– Aiemmin joukkue on pelannut oman maan sarjassa. Nyt on hieman erilaiset lähtökohdat. Ei voi sanoa, etteikö olisi menestyspaineita. Mestaruutta tuskin kuitenkaan ollaan jahtaamassa heti ensi alkuun. Sellaista kiekkojoukkuetta ei ole, etteikö menestystä haettaisi.

Yleisesti ottaen KHL:n taitotasoa pidetään parempana kuin SM-liigan. Mitä se tarkoittaa maalivahdin kannalta?

– Yhtään peliä ei ole vielä vyöllä, niin en osaa sanoa mitä tulee. Kunhan saa vain jonkun harjoituspelin alle, niin sitten saa tuntumaa. Aika kertoo, mitä tuleman pitää. Oman tekemisen kautta mennään. He ovat seurassa nähneet, että minun taidot riittävät siihen sarjaan ja niin se on uskottava.