Slovakia yllätti Kanadan ensimmäisessä puolivälierässä maalein 4-3. Slovakia löi alkutahdit pelille parilla maalilla, ja vaikka Kanada ohitti jo heidät, niin lopulta Slovakian sinnikkyys palkittiin.

Slovakian ensimmäisen maalin hienolla haltuunotolla ja terävällä laukauksella tehnyt Miroslav Satan oli hieman hämillään joukkueensa voitosta.

– En usko, että kukaan tiesi meidän voittavan. En tiedä uskoimme itsekään siihen, Satan kertoi ottelun jälkeen.

Satanin mukaan ottelun alussa he pääsivät yllättämään, ja vaikka Kanada laittoi kirivaihteen päälle, niin he eivät luovuttaneet.

– Yllätimme ehkä heidät alussa, kun menimme nopeasti 2-0-johtoon. Sitten he ottivat pelin hallinnan meiltä ja viettivät paljon aikaa alueellamme, mikä maksoi meille kolme maalia.

– Siinä vaiheessa näytti, että Kanada karkaa, mutta lopussa annoimme kaikkemme. Viimeiset kymmenen minuuttia pelasimme kolmella ketjulla, ja pystyimme tekemään kaksi maalia, mikä oli loistava suoritus meiltä.

Slovakia suorastaan romahti viime vuoden kotikisoissa. He eivät päässeet edes puolivälieriin. Tämän vuoden MM-kisoihin joukkue nuorentui rajusti. Mukana oli enää muutama kokeneempi kaveri, kuten Satan itse ja Zdeno Chara.

– Olimme välierissä viimeksi muistaakseni yhdeksän vuotta sitten. Voimme jo kutsua näitä MM-kisoja menestykseksi, mutta toivottavasti emme ole vielä viimeistä sanaamme sanoneet.

– Katsotaan kuka tulee seuraavaksi vastaan ja yritämme pitää hyvän vireen päällä ja pelata välierässä parhaan pelimme.

Slovakia kohtaa välierissä lauantaina Venäjä-Norja-ottelun voittajan.

Kai Lintinen, Hartwall Areena