Leijona-haastattelussa Timo Jutila – "Nämä ovat valmennustiimin huikeita vahvuuksia"


Leijonien joukkueenjohtaja Timo Jutila ylisti SuomiKiekko-sivuston haastattelussa joukkueen valmennusjohtoa. Jutila on vaikuttunut valmennustiimin kovasta työmäärästä ja –taidosta.

Pääset seuraamaan Leijonien työskentelyä läheltä. Minkälaisia voittavia elementtejä Leijona-ryhmässä on?

Ilmapiiri ensinnäkin on hyvä. Tämä ryhmä on joukkue, se on kaiken A ja O.

Meillä on myös vahvoja yksilöitä, esimerkiksi Mikko Koivu. Meidän homma perustuu kuitenkin siihen, että pelaamme joukkueena yhdessä. Se on se tapa, jolla pärjäsimme viime keväänä ja jolla tulemme menestymään myös tänä vuonna.

Se on kiva nähdä, kuinka jätkät ovat sitoutuneita ja tekevät hommia yhteisen tavoitteen eteen.

Toimenkuvasi on jäänyt vähän epäselväksi ainakin minulle. Voitko tarkentaa, mitä tehtäviisi kuuluu esimerkiksi näin kisojen aikana?

Paljon on tehty jo ennen kisoja. Valmistautumiseen liittyviä asioita on tehty ja mietitty.

Tässä on paljon asioita. Käydään esimerkiksi direktoraattikokouksissa, jossa käymme isoja linjoja ja päätöksiä läpi.

Meillä on joukkueenjohdossa roolit selvillä. Joukkuejohtomme on hyvähenkinen, pidämme päivittäin palavereita ja käymme läpi asioita, joita tapahtuu jäällä ja sen ulkopuolella. Hoidamme myös paljon pelaajien ja joukkueen jäsenten yksityisiä asioita, joten touhua riittää kyllä.

Pääset seuraamaan Leijonien valmennusjohtoa läheltä. Miten kuvailisit tiimiä?

Johtaminen, tiimityöskentely ja ennen kaikkea se työmäärä, jota valmennusjohto tekee – nämä ovat tiimin huikeita vahvuuksia. Ja se työsavotta on valtava. Voin väittää, että he varmaan unissaankin miettivät joukkueen asioita.

On kertakaikkiaan upeaa nähdä, kuinka he antavat täyden panoksensa ja sitoutuvat auttamaan joukkuetta. He ovat loistavia tyyppejä.

Silloin kun sinut nähtiin jäällä, ei paljon Meidän Pelistä puhuttu. Jonkinlaisella peliajatuksellahan on varmasti aina pelattu, mutta onko sinun mielestäsi jääkiekkoajattelu kehittynyt vai onko media vain valppaampi ja kyvykkäämpi raportoimaan tällaisista asioista tänä päivänä?

Varmasti media on aktiivisempi. Onhan mediaa tietysti enemmänkin kuin esimerkiksi vuonna 1995. TV:stä tulee lätkää 24/7, joten puhetta mahtuu mukaan aiempaa enemmän. Tämä on positiivinen asia.

Totta kai tämä laji kehittyy, valmennus kehittyy ja pelaajat muuttuvat. Meillä on esimerkiksi loistavia valmentajia Suomessa. Olemme ihan maailman huippua tässä asiassa.

Pelitavoista voidaan sitten olla montaa mieltä. Puhutaan jostain pelikirjoista, mutta kyllähän pelaajat tätä peliä pelaavat ja valmentajat auttavat pelaajia. Sitten täytyy muistaa, että siellä on vielä vastustaja, joka miettii miten kaverille annetaan turpiin.

Näkisin, että tärkeätä tässä on se, että pelaajat imevät valmennuksen opit. Se on ihan sama, mitä valmentajat tekevät, jos pelaajat eivät ota sitä juttua omakseen. Esimerkiksi Venäjällä saattaa olla loistavat yksilöt kisoissa, mutta harvoin heistä tulee yhtenäistä joukkuetta. Arvostan äärimmäisen paljon sitä työtä, jota Leijonissa tällä hetkellä tehdään.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Betsson tarjoaa jääkiekon MM-kisoihin lisäjännitystä vedonlyönnin muodossa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.