Leijonien valmentaja Pasi Nurminen painottaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa kolmosvahdin asemaa. Nurmisen mukaan ruutu on erittäin vaativa täytettäväksi. Lisäksi ex-vahti kertoo muun muassa maalivahtien valmistautumisesta otteluihin.

Joukkueessa ei ole paljon NHL-pelaajia. Onko tämä joltain osin tietoinen valinta?

Me olemme yrittäneet poistaa koko tuon aspektin. Nyt kun olemme täällä, niin me olemme kaikki Leijonia. Kun on Leijona-paita päällä, niin tehdään leijonan lailla hommia.

Miten näkisit kolmosvahdin tilanteen? Minkälainen tehtävä tuo on?

Se on kova ruutu. Se on äärimmäisen kova ruutu hoitaa. Valmiina täytyy olla ja hommia pitää tehdä, mutta samalla pitää ymmärtää, että muille täytyy antaa työrauha.

Karri Rämö on hoitanut leiviskänsä todella hyvin. Hänelle on hyvä asia päästä treenaamaan joukkueen kanssa ja hän on tärkeä osa ryhmää. Tulee niitä tapahtumia kentällä tai ei, niin Rämö menee koko ajan eteenpäin.

Juttelin Alpo Suhosen kanssa ja hän näki nykyisen maalivahtitilanteen hiukan ongelmallisena. Onko sinun mielestäsi joukkueella selkeää ykkösvahtia?

Meillähän on kolme ykkösvahtia seurajoukkueessa. Pelaajista kaikki ovat tottuneita kantamaan vastuuta. Nyt yksi kerrallaan saa vuoron ja pojat ovat sitä mieltä, että se joka on kuumin, saa pelivuoron.

Tämä on otollinen tilanne, joten spekulaatiot voidaan unohtaa.

Näet kilpailun pääosin positiivisena asiana?

Onhan tämä hyvä juttu, että meillä on monta hyvää vaihtoehtoa. Jos olisimme yhden varassa, niin sehän olisi katastrofaalista, jos hänelle tapahtuisi jotain.

Asioita pitää uskaltaa pohtia monelta kantilta. En sano sitä, että näkisin itse asiat aina oikein. Uskon kuitenkin, että meillä on hyvä sapluuna – ja hyvä mahdollisuus onnistua.

Joukkue on MM-kotikisojen keskellä kovissa paineissa ja veskareilla tämä ehkä entisestään korostuu. Mikä on sinun roolisi tässä asiassa?

Eiköhän hommani ole antaa heille työrauha.

Jätkät ovat pesunkestäviä ammattilaisia, että he kyllä selviytyvät. Tietenkin heillä jokaisella on omat rituaalinsa – yksi haluaa yhtä ja toinen toista. Ja nämä asiat pitää olla sitten valmis tekemään, jotta heillä on mahdollisuus onnistua.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!