Leijonien monivuotinen luottopelaaja Niko Kapanen toivoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa median antavan joukkueelle tarvittavaa tilaa. Lisäksi keskushyökkääjä painottaa, ettei usko mihinkään MM-kotikisakiroukseen.

MM-kotikisojen aikaan saatte hurjaa näkyvyyttä mediassa. Miten itse pyrit rauhoittamaan tilannetta?

Ainakin pitää toivoa, että media kunnioittaa meitä pelaajia ja antaa meille sen oman rauhan.

Välipäivät ovat erittäin tärkeitä – niin henkisesti kuin fyysisesti. Ainakin sovittu on, että media hoidetaan hallilla ja sitten se on siinä. Toivotaan että kaikki menee hyvin.

Minkälaista on pelata MM-kotikisoissa menestyspaineet niskassa?

Totta kai niitä paineita on, mutta katsomossa on paljon suomalaisia ja he ovat meidän takanamme. Tässä mielessähän tämä on erittäin positiivista, joten ajatellaan asiaa mieluummin näin.

Nostavatko kotikisat mitään uhkakuvia mieleesi?

Media on yksi asia, jos he eivät jätä pelaajia rauhaan ja anna omaa rauhaa tälle työlle. Eihän se ainakaan silloin hyväksi ole.

Paineitahan nyt tietysti on, mutta paineita on aina. Ulkopuoleltahan nyt tulee kaikenlaista, mutta pidetään ne asiat ulkopuolella.

Miltä pelinne näyttää tällä hetkellä sinun mielestäsi?

Totta kai on vielä parantamiseen varaa. Eihän peli valmista ole.

Mutta kyllä Tshekin turnaus jo meni sillä tavalla hyvin, että siinä oli nähtävissä meidän tyylistä jääkiekkoa. Onhan toki paljon vielä parantamisen varaa, mutta oikeaan suuntaan olemme menossa ja positiivisin mielin.

Kotikisojen järjestäjämaat eivät ole juuri kisoissa juhlineet. Miten kirous murretaan?

En usko mihinkään kirouksiin. Mestaruuksia ei voiteta taikatempuilla.

Meidän pitää pelata joukkueena. Tämä on meidän suuri vahvuus ja etumme. Mitään ihmeellisiä taikatemppuja ei ole olemassa.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö