Jääkiekkoliitto perustelee MM-kotikisojen korkeita lippujen hintoja suurilla kuluilla. Kulut ovat nousseet reilusti edellisistä vuoden 2003 kotikisoista reilusti. Näin varmaan on. Kisojen kulubujetiksi ilmoitetaan 19 miljoonaa euroa.

– Mielellämme myisimme halvalla lippuja, mutta kun nämä kisat pitää myös kustantaa, Kummola puolustaa Leijonien alkusarjakoitosten 155 tai 195 euroa maksavien lippujen hintoja, Kummola kertoo Länsiväylän haastattelussa.

Hetkinen. Kulut ovat korkeat, mutta ei niillä voi pelkästään lippujen hintoja perustella. Kulujen lisäksi Jääkiekkoliitto on budjetoinut voittoa kahdeksan (8) miljoonaa euroa, mikä pitää tuloilla kattaa kulujen lisäksi. Jotta kahdeksan miljoonaan tuottoon päästään, niin tuloja pitäisi olla 27 (19M€ kulut+ 8M€ tuotto) miljoona euroa.

Kärjistäen voidaan ajatella, että kolmannes lipun hinnasta johtuu voittotavoitteesta.

Tehdään pieni laskelmaesimerkki. Alkusarjan lippu 155 € *(2/3)= 100 €. Eli Suomen ottelulipun keskimääräinen hinta nollatuotolla olisi 100 €.

Mutta millä sitten rahoitetaan juniorityö? Jääkiekkoliitto lienee tehnyt kaikkien aikojen rahakkaimmat yhteistyösopimukset, joiden tuotto voidaan ohjata juniorityöhön.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

Osallistu MM-kisojen Jääkiekkotietäjä-kisaan ja voita NHL-matka New Yorkiin kahdelle.
Lue ohjeet tästä ja kuittaa samalla jopa 100 euron bonus!